Ανακοίνωση αγωνιστικής πρωτοβουλίας Τρικάλων για τον Παύλο Φύσσα

Συμπληρώνονται 5 χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα από φασιστικά «τάγματα εφόδου». Πέντε χρόνια όπου η δίκη και η καταδίκη των φυσικών και ηθικών αυτουργών εκκρεμεί και καθυστερεί χαρακτηριστικά.

Το «αυγό του φιδιού» δεν επωάζεται μόνο σε συγκεκριμένες οργανώσεις και κόμματα. Φασισμός είναι και οι απολύσεις. Οι μειώσεις μισθών. Οι επικίνδυνες συνθήκες εργασίας. Η φτώχεια και η ανεργία. Η καταστολή και οι διώξεις σε όσους απεργούν και αγωνίζονται. Η κοινωνική αποσύνθεση και αποξένωση. Ο πόλεμος και ο ξεριζωμός. Τα κλειστά σύνορα και τα γκέτο για πρόσφυγες και μετανάστες. Ο κάθε είδους ρατσισμός και σεξισμός. Η περιβαλλοντική καταστροφή. Φασισμός είναι ο καπιταλισμός πίσω από τη «δημοκρατική» βιτρίνα του. Στην χώρα μας και διεθνώς.

Ιδιαίτερο κομμάτι διαχρονικά στη δράση του φασισμού είναι και οι επιθέσεις τους ενάντια στο εργατικό κίνημα, στα συνδικάτα και στους πρωτοπόρους εργάτες. Πραγματικά αφεντικά των φασιστών είναι οι ίδιοι οι καπιταλιστές που τους χρησιμοποιούν για την «βρωμική δουλειά». Είναι καταγεγραμμένες οι ενέργειες των φασιστών ενάντια στην ύπαρξη ταξικών συνδικάτων, η προσπάθειές τους για δημιουργία εργοδοτικών σωματείων και η βία τους απέναντι σε συνδικαλιστές ,εργάτες και αγωνιστές ανεξαρτήτου εθνικότητας. Η πάλη ενάντια στο φασισμό είναι πάλη ενάντια στο ίδιο το σύστημα που τον εκτρέφει με τη λιτότητα, τα μνημόνια, τους εθνικισμούς , την έλλειψη αλληλεγγύης και τα κοινωνικά αδιέξοδα.

ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΞΕΝΟΙ ΕΡΓΑΤΕΣ ΕΝΩΜΕΝΟΙ

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΗΝ ΠΛ. ΡΗΓΑ ΦΕΡΑΙΟΥ, ΤΡΙΤΗ 18/9, 8μμ

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ν.ΤΡΙΚΑΛΩΝ