Υλικά
Κομμάτια: 6
Διαδικασία
- Για τον αλευρίσιο χαλβά με πετιμέζι, βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι το πετιμέζι, το νερό και την κανέλα.Τα βράζουμε για 2-3 λεπτά από τη στιγμή του κοχλασμού.
- Αποσύρουμε το σιρόπι από τη φωτιά και αφαιρούμε την κανέλα.
- Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα, σε μέτρια φωτιά.Προσοχή να μην κάψει!
- Προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε συνέχεια μέχρι να καβουρδιστεί το αλεύρι (θα σκουρύνει ελαφρώς το χρώμα του).
- Ρίχνουμε το σιρόπι σε δύο δόσεις, ανακατεύοντας γρήγορα για να μην σβολιάσει το μείγμα.Μόλις πήξει και ξεκολλάει από τα τοιχώματα της κατσαρόλας, αποσύρουμε από τη φωτιά.
- Ρίχνουμε τα καρύδια και ανακατεύουμε να πάνε παντού.
- Βάζουμε τον χαλβά σε μια μικρή φόρμα με τρύπα στη μέση.
- Τον αφήνουμε να κρυώσει και να σταθεροποιηθεί για περίπου 30 λεπτά.
- Τον ξεφορμάρουμε σε μια πιατέλα και πασπαλίζουμε με κανέλα.
Μυστικά
Για πιο αρωματικό σιρόπι, προσθέτουμε, όσο το βράζουμε, και μία φλούδα ακέρωτου πορτοκαλιού.