Ακυρώνουμε την κοροϊδία και τους εκβιασμούς με την πρόταση του ΚΚΕ στην κάλπη

sotiropoulos kke

Ακυρώνουμε την κοροϊδία και τους εκβιασμούς με την πρόταση του ΚΚΕ στην κάλπη

Η εξαπάτηση δεν έχει όριο. Και προς αποφυγή παρεξηγήσεων εξηγούμαστε:

Ο πρωθυπουργός της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, Αλέξης Τσίπρας, κατέθεσε προχτές αίτημα στους ιμπεριαλιστικούς μηχανισμούς της Ευρωπαϊκής Ένωσης για νέα διετή δανειακή σύμβαση 29,1 δις € – θηλιά για το λαό-που θα συνοδεύεται από το 3ο Μνημόνιο. Ένα ακόμα Μνημόνιο που θα κληθεί να πληρώσει ο λαός, όπως και τα προηγούμενα χρόνια, για να κερδίσουν οι επιχειρηματικοί όμιλοι, για να μπουν βάσεις για την ανάκαμψη των κερδών τους, πατώντας πάνω στα ερείπια των εργατικών – λαϊκών δικαιωμάτων.

Ακριβώς μία μέρα μετά, ο πρωθυπουργός έστειλε στους θεσμούς και τον κατάλογο των μνημονιακών μέτρων που η ελληνική συγκυβέρνηση είναι πρόθυμη να πάρει, ώστε να πάρει το νέο δάνειο. Ένας κατάλογος που είναι στην ουσία ίδιος με την πρόταση που είχαν καταθέσει οι «θεσμοί» – τρόικα μόλις το περασμένο Σάββατο. Μια πρόταση κατ’ουσία ίδια με το «πακέτο Γιούγκερ» , που κατά τ’ άλλα αποτέλεσε και την «πέτρα του σκανδάλου» για το δημοψήφισμα Και αυτά τα κάνει με την υπογραφή του φαρδιά πλατιά ο πρωθυπουργός και με ημερομηνία 30 Ιούνη 2015. Χτες, ο ίδιος άνθρωπος βγήκε και μίλησε στο λαό για να πει ότι το «Όχι» στο δημοψήφισμα της Κυριακής, σημαίνει το τέλος των μνημονίων!

Τι περιμένει το λαό από την πρόταση αυτή ; Αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης, σταδιακή κατάργηση του ΕΚΑΣ, έμμεση μείωση μισθών και συντάξεων μέσω ασφαλιστικών εισφορών που θα κληθούν να πληρώσουν, μεγάλες αυξήσεις στον ΦΠΑ, ιδιωτικοποιήσεις, νέα καρμανιόλα στα εργασιακά και πολλά ακόμα σαν κι αυτά που τόσα χρόνια βαραίνουν την εργατική – λαϊκή οικογένεια.
Αποδείχτηκε περίτρανα ότι – ανεξάρτητα από το δημοψήφισμα – το «Οχι» όπου καλεί η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ είναι ένα μεγάλο «Ναι» στα νέα μνημόνια, στα νέα αντιλαϊκά μέτρα. Εκεί οδηγούν το λαό αυτές οι τραγικές για τα συμφέροντά του εξελίξεις.

Είναι τα αποκαλυπτήρια όλων εκείνων που εδώ και μήνες κοροϊδεύουν αισχρά το λαό, με τα «σκισίματα των μνημονίων», «η Ευρώπη αλλάζει», «συμμαχίες του νότου», «ο ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση, ο λαός στην εξουσία», «με τα νταούλια και τους ζουρνάδες» και πάει λέγοντας. Τώρα θέλουν λευκή επιταγή από το λαό, για να συνεχίσουν τα μνημόνια, την αντιλαϊκή, αντεργατική πολιτική, την υλοποίηση της Στρατηγικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Γιατί αυτό ακριβώς το «Όχι» εννοούν ο πρωθυπουργός και η κυβέρνησή του.

Την ίδια στιγμή, ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, Ποτάμι, αστικές πολιτικές δυνάμεις και μηχανισμοί του κεφαλαίου, υποβοηθούμενοι από την τακτική της συγκυβέρνησης, εκδηλώνουν έναν άνευ προηγουμένου εκβιασμό σε βάρος του λαού, επιδιώκοντας να αποσπάσουν ανοιχτά τη στήριξή τους στην Ευρωπαϊκή Ένωση και στον καπιταλιστικό δρόμο ανάπτυξης. Είναι η άλλη όψη της πολιτικής απάτης.
Το συμπέρασμα είναι ότι είτε ψηφίσει ο λαός «Οχι» είτε «Ναι», τη Δευτέρα θα βρεθεί αντιμέτωπος με νέα μνημόνια!

Γι’ αυτό ο λαός την Κυριακή πρέπει να πει το δικό του «Οχι», να ακυρώσει τον εκβιασμό και την εξαπάτηση. Να πει «Οχι» και στην πρόταση των ΕΕ – ΔΝΤ – ΕΚΤ και στην πρόταση της κυβέρνησης. Αποδέσμευση από την ΕΕ με το λαό στην εξουσία, ρίχνοντας στην κάλπη την πρόταση του ΚΚΕ.

Σωτήρης Σωτηρόπουλος , Γραμματέας Τομεακής Οργάνωσης Τρικάλων του ΚΚΕ

.