Ανακοίνωση της Λέσχης Εργασίας, Αλληλεγγύης και Πολιτισμού

9000023

“Σωτηρία θα πει να λυτρωθείς απ’ όλους τους σωτήρες
αυτή ‘ναι η ανώτατη λευτεριά, η πιο αψηλή,
όπου με δυσκολία αναπνέει ο άνθρωπος.
Αντέχεις;”
Νίκος Καζαντζάκης

Η Λέσχη Εργασίας, Αλληλεγγύης και Πολιτισμού, καλεί όλες και όλους τους αγωνιστές που πορευθήκαμε μαζί στους δρόμους της αντίστασης και της ανατροπής των μνημονιακών πολιτικών, που αντιταχθήκαμε στη δικτατορία των αγορών, στις τρόικες και τους “θεσμούς”, που μαζί βρεθήκαμε στα Δικαστήρια ενάντια στους πλειστηριασμούς και στις κατασχέσεις, μαζί υψώσαμε το ανάστημά μας κόντρα στο φασισμό και στο ρατσισμό, σταθήκαμε αλληλέγγυοι στους εργατικούς και νεολαιίστικους αγώνες, στα τοπικά κινήματα ενάντια στην οικολογική καταστροφή, που βροντοφωνάξαμε στην πόλη μας για τον Παύλο Φύσσα και τον Αλέξανδρο Γρηγορόπουλο, που υψώσαμε φωνή απέναντι στην αστυνομική καταστολή και την κρατική βία, που συζητήσαμε ανοιχτά για τα θέματα της φτώχειας και της ανεργίας, του πολιτισμού και της τέχνης, που στηρίξαμε τον αγώνα της τοπικής ΕΡΑ, που αναδείξαμε θέματα ιστορικής μνήμης και διεθνιστικής αλληλεγγύης στους λαούς που αγωνίζονται όπου γης, που δονήσαμε τους δρόμους της πόλης μας με το σύνθημα “Λαέ θυμήσου το χώμα που πατάς, λευτέρωσε ο Άρης και το ΕΑΜ-ΕΛΑΣ”….

ΝΑ ΔΩΣΟΥΜΕ ΜΕ ΜΑΖΙΚΟΤΗΤΑ, ΔΥΝΑΜΙΣΜΟ, ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΚΑΙ ΘΑΡΡΟΣ, ΜΕ ΟΛΕΣ ΜΑΣ ΤΙΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ, ΤΗ ΜΑΧΗ ΤΟΥ ΠΕΡΗΦΑΝΟΥ ΚΑΙ ΑΣΥΜΒΙΒΑΣΤΟΥ ΟΧΙ!!!!
ΟΧΙ αξιοπρέπειας του κόσμου των εργαζομένων, των υποαπασχολούμενων, των άνεργων, των μεταναστών παιδιών μας, των φτωχοποιημένων γονιών και παππούδων μας!
ΟΧΙ απέναντι στη χούντα των αγορών και τους δανειστές-δυνάστες ΕΕ-ΕΚΤ-ΔΝΤ!
ΟΧΙ στα παλιά και νέα μνημόνια, όχι στις διαπραγματεύσεις και στους “έντιμους” συμβιβασμούς με τα τσακάλια των αγορών, όχι στις μνημονιακές προτάσεις των 47 σελίδων της κυβέρνησης!
ΟΧΙ στη μισή ζωή που μας τάζουν, με το μισό μισθό, με τη μισή δουλειά, με τις απλήρωτες υπερωρίες, με την εργοδοτική τρομοκρατία και ασυδοσία, χωρίς εργασιακά και συνδικαλιστικά δικαιώματα, χωρίς καν τα στοιχειώδη ανθρώπινα δικαιώματα και τις λαϊκές ελευθερίες, με φράχτες και νάρκες στα σύνορα, με πνιγμένα γυναικόπαιδα στις θάλασσες μας, με το φασισμό και το ρατσισμό να δηλητηριάζει τις ψυχές των ανθρώπων.

Να τινάξουμε στον αέρα τις μνημονιακές πολιτικές που έριξαν στη φτώχεια και την εξαθλίωση το λαό μας, που άφησαν τους παππούδες μας χωρίς φάρμακα, τους γονείς μας χωρίς δουλειά, τα παιδιά μας χωρίς μέλλον!
Να στείλουμε ένα πανίσχυρο μήνυμα αντίστασης, ανυπακοής κι ανατροπής της καπιταλιστικής βαρβαρότητας σε όλους τους αγωνιζόμενους λαούς του κόσμου!
Να δείξουμε πως ο μόνος μονόδρομος που υπάρχει στις ζωές μας, είναι αυτός της ατομικής και συλλογικής αξιοπρέπειας, της κοινωνικής απελευθέρωσης, ο δρόμος που οδηγεί σε έναν κόσμο ισότητας, ελευθερίας και δικαιοσύνης!

ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΝΑ ΓΡΑΨΟΥΜΕ ΙΣΤΟΡΙΑ!
Και ας μην ξεχνούμε πως Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΓΡΑΦΕΤΑΙ ΜΕ ΑΝΥΠΑΚΟΗ!!!!

.