Αυτό είναι το χειρότερο πράγμα που μπορείς να κάνεις μετά τον χωρισμό σου

Είναι γεγονός πως όσες σχέσεις κι αν κάνεις ο χωρισμός δεν γίνεται ποτέ πιο εύκολος. Δεν υπάρχει μία, μαγική λύση για το τρόπο που θα σε βοηθήσει να ξεπεράσεις μια ερωτική σχέση που τελείωσε, υπάρχουν όμως ορισμένα πράγματα που μπορείς να αποφύγεις, ειδικά αν χώρισες μόλις.

Ο καθένας αντιμετωπίζει διαφορετικά έναν χωρισμό και σύμφωνα με τον ψυχολόγο και συγγραφέα Grant Brenner, πρέπει να γνωρίζεις πολύ καλά τον εαυτό σου και το τι λειτουργεί για εσένα.

Είτε η απόφαση για διάλυση της σχέσης ήταν κοινή είτε την πήρες εσύ, το διάστημα μετά τον χωρισμό δεν είναι καθόλου εύκολο. Για να το διαχειριστείς μπορεί να δοκιμάσεις πολλά. Εξόδους, ποτό, φαγητό, βόλτες, κλείσιμο στο σπίτι. Ό,τι κι αν επιλέξεις υπάρχει ένα πράγμα που πρέπει να αποφύγεις δια ροπάλου.

Ο Grant Brenner συμφωνεί: Ένα από τα πιο καθοριστικά πράγματα μετά τον χωρισμό είναι η αυτοφροντίδα. «Το χειρότερο που μπορείς να κάνεις είναι να βάλεις τον εαυτό σου σε δεύτερη μοίρα. Το να φέρεις τον εαυτό σου σε πρώτο πλάνο σημαίνει ότι τον αγαπάς, ότι ακούς τις ανάγκες τους στη διάρκεια μιας πολύ δύσκολης περιόδου. Φυσικά, αυτό περιλαμβάνει τη σωστή διατροφή, τον επαρκή ύπνο και την άσκηση».

Στην αυτοφροντίδα περιλαμβάνονται και τα άτομα με τα οποία είσαι κοντά και σε βοηθούν να ξεπεράσεις τον χωρισμό. Αν δεν έχεις ένα υποστηρικτικό περιβάλλον, στο οποίο νιώθεις άνετα να μιλήσεις, προσπάθησε να βρεις τους ανθρώπους εκείνους που θα σε καταλάβουν και θα κατανοήσουν τις ανάγκες σου. Απόφυγε να μείνεις μόνη για πολύ και δώσε στον εαυτό σου την ευκαιρία να βγάλει από μέσα του όσα τον βασανίζουν, προτείνουν οι ειδικοί.

marieclaire.gr