Αφήγηση παιδικού παραμυθιού από τη νηπιαγωγό-συγγραφέα Φανή Γεωργολοπούλου στο νηπιαγωγείο Ριζαριού

Στο νηπιαγωγείο του Ριζαριού βρέθηκε το πρωί της Τρίτης η νηπιαγωγός- συγγραφέας κ. Φανή Γεωργολοπούλου, καλεσμένη της διευθύντριας του σχολείου κ. Άννας Μαγκιώση και της νηπιαγωγού κ. Κατερίνας, στο πλαίσιο της πολιτιστικής εβδομάδας.

Η συγγραφέας αφηγήθηκε στα παιδιά το παραμύθι «Η σταγόνα της βροχής που φορούσε αλεξίπτωτο», δίνοντας τους την ευκαιρία να το παρακολουθήσουν με ενδιαφέρον, να χαρούν, να προβληματιστούν μέσα από την διαδραστικότητα και να δώσουν το δικό τους πιθανό τέλος της ιστορίας, μέσα από ένα δημιουργικό και εποικοδομητικό διάλογο.

Όπως τόνισε η ίδια η συγγραφέας στο φακό του trikalaIN.gr που βρέθηκε στο χώρο «Είδα πολλά ματάκια να με παρακολουθούν με εξαιρετικό ενδιαφέρον. Είδα την αθωότητα, την αγάπη, την καλοσύνη και συγκινήθηκα. Είπα μέσα μου – Υπάρχει ελπίδα, υπάρχει ανθρωπιά! Και άνοιξε η καρδιά μου και ξεκλείδωσε το παραμύθι αφήνοντας να φανεί η ωραιότητα της ζωής, και η ομορφιά της προφορικής λογοτεχνίας».

Οι εκπαιδευτικοί και τα παιδιά του νηπιαγωγείου Ριζαριού έμειναν κατενθουσιασμένα από την επίσκεψης της κ. Φανής Γεωργολοπούλου στο σχολείο και όλοι μαζί ανανεώσαν το ραντεβού τους για την επόμενη φορά, που θα είναι σε σύντομο χρόνο.

https://www.youtube.com/watch?v=QYeEI2HjjhA