1ο σχολείο δεύτερης ευκαιρίας Τρικάλων βιωματικά εργαστήρια

sxoleio deuteris eukairias

Ο Σύλλογος Αποφοίτων του 1ου ΣΔΕ Τρικάλων και το 1ο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Τρικάλων σε συνεργασία με το Κέντρο Πρόληψης Τρικάλων με την επωνυμία «Κέντρο Κοινωνικής Παρέμβασης» και υπεύθυνη την κα Άννα Καραμπίνα συνδιοργανώνουν Βιωματικά Εργαστήρια με θέμα: «Επικοινωνώντας στην οικογένεια».

Βασικός σκοπός των εργαστηρίων αυτών είναι η προάσπιση, η βελτίωση, και η προαγωγή της σωματικής, ψυχικής και κοινωνικής ευεξίας των συμμετεχόντων, αφενός μεν με την ενδυνάμωση της προσωπικότητάς τους, αφετέρου δε με την αναβάθμιση του κοινωνικού περιβάλλοντός τους και δη του οικογενειακού .
Η ικανότητα του ανθρώπου να μπορεί να αναγνωρίζει και να διαχειρίζεται τα συναισθήματα και τις διαθέσεις του τον οδηγεί στο να μπορεί να διεκδικεί την κοινωνική ζωή που επιθυμεί. Η αναγνώριση των συναισθημάτων και ο τρόπος που τα χειριζόμαστε κάθε φορά , μπορεί να ελεγχθεί, να μετριαστεί και να μετατραπεί, από ανασταλτικός παράγοντας της ζωής ,σε κινητήρια δύναμη για την επίτευξη των προσπαθειών του ατόμου.
Επίσης σκοπός των εργαστηρίων αυτών είναι η ανάπτυξη συναισθηματικών και κοινωνικών δεξιοτήτων. Το πρόγραμμα δίνει έμφαση στις ικανότητες για ποιοτική επικοινωνία, προσωπική υπευθυνότητα, αυτοεπίγνωση και αυτοαποδοχή.
Οι συμμετέχοντες θα παρακολουθήσουν τρεις (3) συνεδρίες και σε κάθε συνεδρία θα αναπτυχθούν τα εξής θέματα:
α) επικοινωνία στην οικογένεια, αναγνώριση – έκφραση και χειρισμός συναισθημάτων, διαχείριση συναισθημάτων, διαχείριση συγκρούσεων-άγχους
β) Σχέσεις στην οικογένεια – ρόλοι, συγκρούσεις και μορφές ενδοοικογενειακής βίας
γ) ανεργία διαχείριση αρνητικών συναισθημάτων.

H καλή ψυχική υγεία θα σταθεί σύμμαχος στις καθημερινές μάχες και στην προσπάθεια για μια καλύτερη ζωή
Σε ενδιαφέρει αν…
Θέλεις να καλυτερεύσεις την καθημερινότητα σου και τη ζωή σου συνολικά. Αν θέλεις να ζήσεις μια νέα ημέρα, όπου θα μπορείς να περιορίζεις το άγχος σου και τις ανησυχίες σου για τα προβλήματα που σε βαραίνουν και θα μπορείς να ελέγχεις τα δυσάρεστα συναισθήματα. Σε ενδιαφέρει εφόσον θέλεις να αποφεύγεις καθημερινές συγκρούσεις με άλλους ανθρώπους και θέλεις να καλυτερεύσεις τις σχέσεις σου με το σύντροφο σου, τα παιδιά σου ή τους φίλους σου. Κάνε μια νέα αρχή, ζήσε μια καλύτερη ζωή!

Πως μπορείς να δηλώσεις συμμετοχή;
Οι συνεδρίες – συναντήσεις θα πραγματοποιηθούν ως ακολούθως:
1η Συνεδρία Τρίτη 2 Δεκεμβρίου 2014 από ώρα 4.00 μ.μ μέχρι 6.00μ.μ
2η Συνεδρία Τρίτη 9 Δεκεμβρίου 2014 από ώρα 4.00 μ.μ μέχρι 6.00μ.μ
3η Συνεδρία Τρίτη 16 Δεκεμβρίου 2014 από ώρα 4.00 μ.μ μέχρι 6.00μ.μ, στο χώρο του Κέντρου Πρόληψης Τρικάλων στην Πλατεία Χατζηπέτρου, οδός Βίκτωρος Ουγκώ 2 , 1ος όροφος. Όσες/οι επιθυμείτε να συμμετάσχετε μπορείτε να επικοινωνήσετε στα τηλέφωνα: 6945891745 και 24310 31080, απογευματινές ώρες.
Ο αριθμός των συμμετεχόντων θα είναι περιορισμένος και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

.