ΕΚΤΕΛΕΣΗ
-
Ανακατεύουμε σε ένα μπολ το αλεύρι για όλες τις χρήσεις, το καλαμποκάλευρο, τη ζάχαρη το baking powder, την μαγειρική σόδα και το αλάτι
-
Βάζουμε στον κάδο του μίξερ, τα αυγά, το ξινόγαλα, το σπορέλαιο το μέλι και το λιωμένο βούτυρο και χτυπάμε για 3-4 λεπτά σε μέτρια ταχύτητα με το φτερό
-
Κλείνουμε το μίξερ και προσθέτουμε το μείγμα των άλευρων. Χτυπάμε σε χαμηλή ταχύτητα για 3-4 λεπτά και βοηθάμε το μείγμα να ανακατευτεί καλά με μία σπάτουλα ζαχαροπλαστικής
-
Μεταφέρουμε το μείγμα, σε στρογγυλή φόρμα του κέικ την οποία έχουμε βουτυρώσει καλά
-
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160°C για 40-50 λεπτά ή μέχρι να βγει καθαρό ένα μαχαίρι που θα βυθίσουμε στο κέντρο
-
Αφήνουμε να σταθεί για 10 λεπτά, ξεφορμάρουμε και αφήνουμε να κρυώσει τελείως σε σχάρα
Το ζουμερό αυτό κέικ καλαμποκιού, ταιριάζει υπέροχα με γιαούρτι & γλυκό του κουταλιού