Ζουμερό κέικ καλαμποκιού

ΥΛΙΚΑ
  • 150 γρ.αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 150 γρ.καλαμποκάλευρο
  • 130 γρ.ζάχαρη
  • 1 κ.σ.baking powder
  • 0,5 κ.γ.μαγειρική σόδα
  • 0,5 κ.γ.αλάτι
  • 2αυγά
  • 240 mlξινόγαλα
  • 80 mlσπορέλαιο
  • 25 γρ.μέλι
  • 2 κ.σ.βούτυρο λιωμένο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
  1. Ανακατεύουμε σε ένα μπολ το αλεύρι για όλες τις χρήσεις, το καλαμποκάλευρο, τη ζάχαρη το baking powder, την μαγειρική σόδα και το αλάτι
  2. Βάζουμε στον κάδο του μίξερ, τα αυγά, το ξινόγαλα, το σπορέλαιο το μέλι και το λιωμένο βούτυρο και χτυπάμε για 3-4 λεπτά σε μέτρια ταχύτητα με το φτερό
  3. Κλείνουμε το μίξερ και προσθέτουμε το μείγμα των άλευρων. Χτυπάμε σε χαμηλή ταχύτητα για 3-4 λεπτά και βοηθάμε το μείγμα να ανακατευτεί καλά με μία σπάτουλα ζαχαροπλαστικής
  4. Μεταφέρουμε το μείγμα, σε στρογγυλή φόρμα του κέικ την οποία έχουμε βουτυρώσει καλά
  5. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160°C για 40-50 λεπτά ή μέχρι να βγει καθαρό ένα μαχαίρι που θα βυθίσουμε στο κέντρο
  6. Αφήνουμε να σταθεί για 10 λεπτά, ξεφορμάρουμε και αφήνουμε να κρυώσει τελείως σε σχάρα
Το ζουμερό αυτό κέικ καλαμποκιού, ταιριάζει υπέροχα με γιαούρτι & γλυκό του κουταλιού

Credtits

Συνταγή & Food Styling: Madame Ginger

Φωτογραφία: Αλέξανδρος Ιωαννίδης

alevri.com