Ζήλευε την 35χρονη σύζυγό του και απείλησε 46χρονο με μαχαίρι

«Έχω σφάξει μ’ αυτό άλλους τρεις και σήμερα θα φύγω εγώ ή εσύ ή η γυναίκα μου…» Με αυτά τα λόγια 65χρονος κατηγορούνταν ότι απείλησε, επιδεικνύοντας μαχαίρι, έναν 46χρονο επαγγελματία, στην ευρύτερη περιοχή του Αλμυρού.

Αιτία του επεισοδίου, σύμφωνα με όσα αναφέρθηκαν χθες στη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας στο Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Βόλου, η ζήλια που φέρεται να είχε ο 65χρονος, στην κατά 30 περίπου χρόνια νεότερη σύζυγό του και οι υποψίες του ότι η σύζυγός του έχει σχέση με τον 46χρονο. Μάλιστα η πρόεδρος του δικαστηρίου απευθυνόμενη στον 65χρονο, αλβανικής υπηκοότητας, του είπε, ότι «σας έκρινε το δικαστήριο με επιείκεια, αν ζηλεύετε και δεν έχετε εμπιστοσύνη στη σύζυγό σας, χωρίστε».

Το δικαστήριο, που συζήτησε την υπόθεση από αναβολή, έκρινε τελικά ένοχο τον 65χρονο για οπλοφορία και απειλή και του επέβαλε συνολική ποινή φυλάκισης επτά μηνών, με τριετή αναστολή και η έφεση να έχει αναστέλλουσα δύναμη. Ο 65χρονος κατηγορούνταν και για οπλοχρησία, κατηγορία για την οποία, ωστόσο, κρίθηκε αθώος, ενώ του αναγνωρίστηκε το ελαφρυντικό του πρότερου σύννομου βίου. Χθες στο δικαστήριο, όπου ο σύζυγος κάθισε στο εδώλιο, διαδραματίστηκαν τραγελαφικές καταστάσεις.

Οι φήμες σε ένα χωριό του Αλμυρού τον τελευταίο ενάμιση χρόνο, για εξωσυζυγική σχέση της 35χρονης με τον 46χρονο επαγγελματία δηλητηρίασαν και οδήγησαν στην «τρέλα» τον 65χρονο. Στις 21 Οκτωβρίου ο σύζυγος μετέβη στις 7 το απόγευμα με το ΙΧ του έξω από την επιχείρηση του 46χρονου και τον περίμενε. Όταν εκείνος βγήκε στην πόρτα, του ζήτησε να μπει μέσα στο αυτοκίνητό του. Ο 46χρονος που γνώριζε τον 65χρονο, καθώς τον είχε πελάτη, τον ακολούθησε. Τότε, ο 65χρονος τράβηξε πίσω από το κάθισμα ένα μαχαίρι 22 εκατοστών, του το έδειξε και του είπε: «Εμένα που με βλέπεις έχω σφάξει τρεις και σήμερα θα φύγεις από τη ζωή ή εσύ ή εγώ ή η γυναίκα μου». Η δήλωση, έχω σφάξει τρεις… προκάλεσε γέλια στο ακροατήριο, αλλά ένας άνθρωπος που βρίσκεται σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση, θα μπορούσε να προκαλέσει βαρύ τραυματισμό στον 46χρονο, γεγονός που επισημάνθηκε από την πρόεδρο του Μονομελούς. Ο 46χρονος κατέθεσε πως προσπάθησε να πείσει τον σύζυγο, πως δεν υπάρχει καμία σχέση με την 35χρονη και στο σημείο αυτό τα πνεύματα ηρέμησαν. Ο 65χρονος απευθυνόμενος τότε στον 46χρονο του είπε: «Περίμενε εδώ, μην φύγεις, πάω να ξαναρωτήσω τη γυναίκα μου, που την έχω δεμένη στο σπίτι!». Η σύζυγος, όπως αποδείχθηκε, δεν ήταν δεμένη στο σπίτι και ο 46χρονος κατέθεσε στο δικαστήριο, πως αιφνιδιάστηκε, όταν ο 65χρονος τράβηξε μαχαίρι. Ο ίδιος γνώστης πολεμικών τεχνών , δήλωσε πως θα μπορούσε να αμυνθεί και να υπάρξει πραγματικά μοιραίος τραυματισμός ενός εκ των δύο.

Ο 65χρονος ζήτησε συγγνώμη για την πράξη του, δήλωσε πως μια κακή συγκυρία τον οδήγησε στην τρέλα μέσα στα νεύρα του, ενώ ο συνήγορός του υποστήριξε πως παρουσιάστηκε αυτοβούλως στο Αστυνομικό Τμήμα Αλμυρού μετά το επεισόδιο. Υπέρ του κατέθεσε και εργοδότριά του, που τον απασχολεί σε αγροτικές εργασίες και η οποία τόνισε πως ο 65χρονος είναι ένας ήσυχος άνθρωπος, νοικοκύρης, εργατικός και φιλότιμος. «Δεν μπορείτε να κυκλοφορείτε με μαχαίρι και να μας λέτε ότι το έχετε στο αυτοκίνητο για αγροτικές εργασίες. Δεν μπορείτε να απειλείτε κανέναν», ανέφερε η εισαγγελέας, που πρότεινε την ενοχή του για την οπλοφορία και την απειλή και την αθώωσή του για την οπλοχρησία.

Πηγή: εφημερίδα “Θεσσαλία”