Ζέττα Μακρή: Το σχέδιο για την παράταση της σχολικής χρονιάς

Σε ολιγοήμερη παράταση της σχολικής χρονιάς μέσα στον Ιούνιο φαίνεται ότι καταλήγει το υπουργείο Παιδείας, της οποίας η ακριβής διάρκεια, δηλαδή κατά πόσο θα είναι μία ή δύο εβδομάδες, θα κριθεί από τις εισηγήσεις του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής, όπως τονίζει στο Liberal η υφυπουργός Παιδείας Ζέττα Μακρή.

Στο κρίσιμο κεφάλαιο του εμβολιασμού των εκπαιδευτικών, για τους οποίους η πλατφόρμα των ραντεβού ανοίγει αυτή την Τετάρτη 21 Απριλίου, εκφράζει την ελπίδα ότι θα υπάρξει ισχυρή προσέλευση. «Ελπίζω ότι η ανταπόκρισή τους στον εμβολιασμό θα ξεπεράσει κάθε προσδοκία και θα αναδείξει την δική τους υπεύθυνη στάση», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Αποτιμώντας την πρώτη εβδομάδα της δια ζώσης λειτουργίας των λυκείων, η υφυπουργός εξηγεί ότι ο απολογισμός είναι θετικός και ότι μόλις το 0,4% των τμημάτων και το 1,1% των σχολείων έχουν αναστείλει την λειτουργία τους για λόγους που συνδέονται με την πανδημία. Επίσης μιλά για πολύ λίγες και μεμονωμένες περιπτώσεις μαθητών και εκπαιδευτικών που έχουν αρνηθεί να κάνουν self tests.