Ζαχαροπλαστεία Γιαννή: Ποτέ δεν μπορείς να αντισταθείς στις γλυκές λιχουδιές τους

Ένα όνομα που είναι αναμφισβήτητα συνδεδεμένο με το γλυκό και τα παγωτό στα Τρίκαλα, είναι και αυτό των ζαχαροπλαστείων Γιάννη. Με πλούσια ιστορία και παράδοση, λειτούργησε για πρώτη φορά το 1945 στην κεντρική πλατεία της πόλης, από τους Απόστολο Γιαννή και Απόστολο Κοντογεώργο.

Έκτοτε λειτουργεί ανελλιπώς 75 ολόκληρα χρόνια στα Τρίκαλα, κάνοντας γενιές και γενιές Τρικαλινών να μεγαλώσουν δοκιμάζοντας τις θεϊκές γεύσεις του, σε ότι αφορά το γλυκό και το παγωτό. Ποιος δεν έχει δοκιμάσει την θρυλική πουτίγκα του, το λαχταριστό γαλακτομπούρεκο, το ονειρεμένο προφιτερόλ, το μοναδικό παγωτό από φρέσκο γάλα και τόσα άλλα…

Από το 1969 το ζαχαροπλαστείο Γιαννή μεταφέρθηκε στην Ασκληπιού 6, συνεχίζοντας την παράδοση πολλών χρόνων με την απαράμιλλη ποιότητα των προϊόντων και την άψογη εξυπηρέτηση.

Τα ηνία της επιχείρησης αναλαμβάνει το 1980 η δεύτερη γενιά, ήτοι οι Θανάσης και Γιάννης Γιαννής και Χρήστος Κοντογεώργος, εδραιώνοντας ακόμα παραπάνω το όνομα των ζαχαροπλαστείων Γιαννή στη συνείδηση όλων των Τρικαλινών και όχι μόνο.

Το 2007 η επιχείρηση μεγαλώνοντας τον κύκλο των εργασιών της, ανοίγει και δεύτερο κατάστημα με σύγχρονο εργαστήριο, στην οδό Μετεώρων 10

Τα ζαχαροπλαστεία Γιαννή έχουν βραβευθεί με το Χρυσό Βραβείο στα BestGreekFoodAwards 2019-2020.