Υπομονή… σε λίγες μέρες θα συζητηθεί η πρόταση για τη λαϊκή αγορά τωνΤρικάλων

laiki

Σε σχέση με τα ανακύψαντα ζητήματα στη λαϊκή αγορά των Τρικάλων, μετά από ανώνυμη καταγγελία, ο Δήμος Τρικκαίων γνωστοποιεί ότι ήδη έχει δρομολογήσει τις διαδικασίες για τη διευθέτησή τους.

Σε λίγες ημέρες, στα τέλη του μήνα, σε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, θα συζητηθούν τα σχετικά με τη λαϊκή αγορά ζητήματα.

Ο Δήμαρχος Τρικκαίων κ. Δημήτρης Παπαστεργίου έχει συνεχείς επαφές και συζητήσεις για τα θέματα, (φωτό αρχείου από παλιότερη επίσκεψή του).

Σημειώνεται, επίσης, ότι στους υπάρχοντες νόμους και τις υφιστάμενες διατάξεις, αναφέρονται οι προϋποθέσεις ίδρυσης νέων λαϊκών αγορών.

Αντιθέτως, για τις ήδη υπάρχουσες, δεν γίνεται καμία μνεία περί κατάργησής τους. Αυτό, εξάλλου, αναφέρθηκε και σε υπόμνημα που κατατέθηκε σήμερα από τον Δήμο Τρικκαίων στην Α.Δ. Τρικάλων.

Σε αυτό, αναφέρονται όλες οι νομικές διατάξεις που διέπουν τη λειτουργία των λαϊκών αγορών στον Δήμο, με την καθημερινή και την εβδομαδιαία αγορές, όπως είναι γνωστό, να λειτουργούν στον συγκεκριμένο χώρο, τα τελευταία τουλάχιστον 40 χρόνια.

Πάντως, ταυτοχρόνως, προξενεί αλγεινή εντύπωση η ανώνυμη καταγγελία που διαβιβάστηκε στην Εισαγγελία, αυτήν ακριβώς τη θερινή περίοδο.

Και τούτο, διότι οι πρώτοι που πλήττονται άμεσα, είναι οι παραγωγοί του Δήμου Τρικκαίων, οι οποίοι επιμένουν να αποτελούν «ζωντανό» τμήμα της πρωτογενούς παραγωγής στην περιοχή μας.

.