Υπό έλεγχο η πυρκαγιά στον Αγιο Προκόπιο

Μεγάλη πυρκαγιά ξέσπασε σήμερα το μεσημέρι στον συνοικισμό «Λάκα» της Τοπικής Κοινότητας του Αγ. Προκοπίου του Δ. Πύλης, κατακαίγοντας ξηρικούς αγρούς και εκτάσεις με πουρνάρι.

Η φωτιά ξεκίνησε από ξηρικό αγρό, κάτω από άγνωστες μέχρι στιγμής συνθήκες, με ανοδική προς την κορυφή του βουνού κατεύθυνση, σύμφωνα και με την φορά του ανέμου.

Από την πρώτη στιγμή βρέθηκαν και ρίχθηκαν στην μάχη της πυρόσβεσης ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις, προσπαθώντας να ανακόψουν και να θέσουν υπό έλεγχο την πύρινη λαίλαπα.

Παρόντες στο σημείο της πυρκαγιάς, συντονίζοντας το έργο της κατάσβεσης ο Προϊστάμενος & αναπληρωτής Προϊστάμενος του ΠΚ Πύλης ανθυποπυραγοί κ.κ. Δ. Τσίρκας & Γ. Καραχάλιος αντίστοιχα, καθώς και ο Περιφερειακός Δ/τής ΠΥ Θεσσαλίας κ. Ευάγγ. Φαλάρας.

Στο σημείο της πυρκαγιάς βρέθηκαν από την πρώτη κιόλας στιγμή, ο Δήμαρχος Πύλης κ. Κ. Μαράβας ο Αντιδήμαρχος Πολ. Προστασίας κ. Άρη Τζάνης, ο αντιδήμαρχος τεχνικών έργων κ. Σ. Χατζής, τον δημ. σύμβουλος κ. Μ. Παπαγεωργίου, ο περιφερειακός σύμβουλος κ. Ντ. Μπάρδας, καθώς & ο πρόεδρος της Κοινότητας κ. Γ. Αλέξης.