Έκλεψαν !!! φυλακισμένους στις φυλακές Γρεβενών

fylaki

 

 

 

 

 

 

 

Το ποσό των 18.500 ευρώ που εξαφανίστηκαν από το ταμείο των δικαστικών φυλακών Φελίου Γρεβενών, καθώς και τους δράστες της περίεργης υπεξαίρεσης, αναζητούν οι ελεγκτικοί μηχανισμοί του κράτους.

 

Πρόκειται για χρήματα των κρατουμένων, διαχειριστής των οποίων ήταν ο λογιστής των φυλακών, ο οποίος τις τελευταίες ημέρες εξαφανίστηκε και δεν ανταποκρίθηκε στην υποχρέωση που είχε να υποβάλει απολογητικό υπόμνημα στο ΣΔΟΕ σχετικά με το οικονομικό έλλειμμα που εμφανίστηκε. 

Από τον περασμένο Ιανουάριο, έπειτα από έλεγχο που διενεργήθηκε στο ταμείο του σωφρονιστικού καταστήματος από τον ίδιο τον διευθυντή και τον διαχειριστή, «μύριζε» η απάτη της υπεξαίρεσης, ωστόσο δεν κατέστη δυνατόν να προσδιοριστεί το ακριβές ποσό. Η διεύθυνση των φυλακών έκανε αναφορά στο υπουργείο Δικαιοσύνης, το οποίο ανέθεσε τον έλεγχο της υπόθεσης στο ΣΔΟΕ.

 

Κλιμάκιο της Οικονομικής Επιθεώρησης μετέβη στις φυλακές Γρεβενών και έκανε εξονυχιστικό έλεγχο σε όλα τα παραστατικά. Διαπίστωσε ότι το έλλειμμα είναι της τάξης των 18.500 ευρώ, χρήματα τα οποία είναι των κρατουμένων, αλλά αυτοί τα παραδίδουν για φύλαξη, παίρνοντας όσα τους χρειάζονται για τα ατομικά τους έξοδα. Παράλληλα ο διαχειριστικός έλεγχος επικέντρωσε τις έρευνες σε τρία πρόσωπα που μπορεί να σχετίζονται με την υπόθεση: στο λογιστή του σωφρονιστικού καταστήματος Φελίου, στον πρώην διαχειριστή και στον προϊστάμενο Οικονομικού των φυλακών. Να σημειωθεί ότι ο δεύτερος κάνει χρήση γονικής άδειας ενός έτους και δεν βρίσκεται στην υπηρεσία, ενώ ο τρίτος ζήτησε και πήρε μετάθεση στις φυλακές Διαβατών Θεσσαλονίκης. Ο πρώτος από την περασμένη Δευτέρα εξαφανίστηκε από προσώπου γης, δεν προσέρχεται στην υπηρεσία, δεν απαντά στο τηλέφωνο και δεν βρέθηκε στο σπίτι του, όπου αναζητήθηκε. Η περίεργη εξαφάνιση σε συνδυασμό με το γεγονός ότι δεν έστειλε μέχρι την περασμένη Δευτέρα που είχε προθεσμία, το απολογητικό υπόμνημα που του ζήτησε το ΣΔΟΕ, επιβαρύνουν ακόμη περισσότερο τη θέση του λογιστή των φυλακών. Να σημειωθεί ότι απολογητικό υπόμνημα ζητήθηκε από τον πρώην διαχειριστή και τον προϊστάμενο Οικονομικού, οι οποίοι ανταποκρίθηκαν και το έστειλαν.

Πηγή: e-ptolemeos.gr