Υπέροχες ταινίες στον Δημοτικό Κινηματογράφο

Υπέροχες ταινίες προβάλλονται στην αίθουσα του Δημοτικού Κινηματογράφου τις επόμενες βδομάδες. Πιο συγκεκριμένα:

Αυτήν την βδομάδα προβάλλεται ταινίες μικρού μήκους που βραβεύτηκαν στο Φετινό Φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους της Δράμας. Τρίτη 30/1  ώρα  21.00  (Α΄ μέρος), Τετάρτη 31/3  ώρα  21.00  (Β΄ μέρος), Είσοδος Ελεύθερη.

 Από τη Πέμπτη 1/2 ΛΑΪΔΗ ΜΑΚΜΠΕΘ  Εποχής 89΄

Καθαρός, λιτός, απέριττος κινηματογράφος που μπορεί να σε συνεπάρει με την πρώτη ύλη: τις ερμηνείες και τις εμπνευσμένες εικόνες… (Γιάννης Ζουμπουλάκης -Το Βήμα)

και με αρκετές σκηνές να παραπέμπουν σε πίνακες ζωγραφικής. Παράλληλα, η σκηνοθεσία του είναι εξαιρετικά σύγχρονη (Αγγελική Στελλάκη –Cinepivates)

Από τη Πέμπτη 8/2    ΕΡΩΤΕΣ ΚΑΙ ΦΙΛΙΕΣ Κομεντί 90΄

 Tο «Ερωτες & Φιλίες» παραμένει μέχρι το τέλος του διασκεδαστικό, καυστικό και απρόσμενα σύγχρονο, παρά το παρελθοντικό του σκηνικό (Χρ. Μήτσης-Αθηνόραμα). Αποτελεί στιλάτη διασκευή ενός επιστολικού μυθιστορήματος της Τζέιν Όστιν, το οποίο αποτυπώνει έξοχα το σατιρικό πνεύμα της συγγραφέα… (Δημήτρης Δημητρακόπουλος- flix)

 Από τη Πέμπτη 15/2 Η ΨΥΧΗ ΚΑΙ ΤΟ ΣΩΜΑ   Κοινωνική 116’

 Περνώντας με αριστοτεχνικούς ελιγμούς από την κωμωδία στο δράμα στην ίδια σκηνή και με εικαστική ψυχρότητα η οποία αναδεικνύει μέσα από τους φωτισμούς και τα καδραρίσματα την αδυναμία ανθρώπινης επικοινωνίας, η Ενιέντι συνθέτει ένα πολυεπίπεδα αμήχανο, συναισθηματικά παγωμένο σύμπαν, το οποίο αναζητά διαφυγή σε μια ονειρική πραγματικότητα (Χρ. Μήτσης-Αθηνόραμα). Είναι μια ταινία γεμάτη αγάπη για την αδυναμία, γεμάτη ελπίδα για τις απροσδόκητες ερωτικές ιστορίες, γεμάτη πραγματισμό για τις σκιές της ζωής – τόσο όμορφη και ρομαντική που της επιτρέπονται και τα παραστρατήματα (Λήδα Γαλανού  FLIX).

 Να σημειώσουμε επίσης ότι την αυτήν την Κυριακή θα προβληθεί στο ΣΙΝΕΑΚ για τα παιδιά: Η Μπαλαρίνα και ο Μικρός Εφευρέτης  (κινούμενα σχέδια-μεταγλωττισμένη) Ευχάριστη, καλοπροαίρετα ρομαντική και προσεγμένα μεταγλωττισμένη εφηβική ταινία κινουμένων σχεδίων. Πόλυ Λυκούργου-FLIX