Υπέρ της πρότασης των αγελαδοτρόφων o Aγοραστός

ageladotrofoi agor

Υπέρ της τελευταίας πρότασης των αγελαδοτρόφων για το γάλα τάχθηκε ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός σε δηλώσεις του σήμερα.

«Η πρόταση είναι θαρραλέα, ισορροπημένη και δίνει διέξοδο. Αποτελεί όντως βάση για να δοθεί λύση στο σημαντικό αυτό ζήτημα», επισήμανε ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας ο οποίος αναφερόμενος στην τιμή του γάλακτος σημείωσε:

«Η τιμή στην οποία προμηθεύεται το γάλα η ελληνική οικογένεια πρέπει ομολογουμένως να μειωθεί. Αυτό όμως ούτε πρέπει ούτε είναι αποδεκτό να γίνει με το να περιέλθουν οι αγελαδοτρόφοι, που συγκαταλέγονται στους πλέον σκληρά εργαζόμενους Έλληνες, σε προφανή θέση αδυναμίας έναντι της βιομηχανίας. Περιθώρια παρεμβάσεων υπάρχουν και μάλιστα μεγάλα τόσο στον τομέα της αγοράς όσο και στον τομέα του κόστους παραγωγής. Προς αυτήν την κατεύθυνση όφειλε ήδη να έχει κινηθεί η κυβέρνηση».

Υπενθυμίζεται ότι τόσο στις αρχές Φεβρουαρίου, σε συνάντηση του περιφερειάρχη Θεσσαλίας με το Σύνδεσμο Αγελαδοτρόφων Ελλάδας, όσο και στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου στα μέσα Δεκεμβρίου, αλλά και σε απευθείας συναντήσεις με τους αγελαδοτρόφους, ο κ. Κώστας Αγοραστός είχε εκφράσει τη στήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας στα αιτήματα των αγελαδοτρόφων για να μην οδηγηθεί σε μαρασμό αυτό ο τόσο δυναμικός κλάδος της εθνικής οικονομίας:

«Σε μια χώρα η οποία προσπαθεί να ανακάμψει, είναι αυταπόδεικτο ότι χρειάζεται να στηριχθεί ο αγροδιατροφικός τομέας και κυρίως οι παραγωγοί. Μελέτες έχουν καταγράψει ότι η κτηνοτροφία παρουσιάζει το μεγαλύτερο πολλαπλασιαστή σε θέσεις εργασίας από οποιοδήποτε άλλο επάγγελμα. Δηλαδή για κάθε ένα κτηνοτρόφο δημιουργούνται 17 θέσεις εργασίας, κάτι που δεν εμφανίζεται σε κανένα άλλο κλάδο τόσο έντονα. Εμείς ως αιρετή Περιφέρεια στηρίζουμε τους Έλληνες κτηνοτρόφους και αγελαδοτρόφους, που «μοχλεύουν» την πραγματική οικονομία και είναι στις δουλειές τους 24 ώρες το εικοσιτετράωρο, επτά ημέρες την εβδομάδα. Αναγνωρίζουμε την προσφορά τους στην πατρίδα μας, θεωρούμε ότι τα ελληνικά προϊόντα γάλακτος και κρέατος είναι ασύγκριτης ποιότητας και πιστεύουμε ότι χρειάζεται να ληφθούν μέτρα στην κατεύθυνση αύξησης της παραγωγής γάλακτος και κρέατος, τομείς στους οποίους η Ελλάδα είναι ελλειμματική».

.