Υπ’ ατμόν και η «ομάδα Αχτσιόγλου»

Ιοβόλος ο συγγραφέας Πέτρος Τατσόπουλος απέδωσε παραστατικά τη συμπεριφορά του Στέφανου Κασσελάκη στην Κ.Ε του ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας «Ακόμα και η επίδειξη αυταρχισμού θέλει ένα εκτόπισμα, αλλιώς είναι παρωδία, σαν να βλέπεις έναν κωμικό να παριστάνει τον δικτάτορα».

Και όντως εκείνη η ομιλία που του έγραψαν είχε λεκτική επιθετικότητα Πολάκη, αλλά ο ίδιος δεν μπορούσε να την υποστηρίξει με το ύφος και τη γλώσσα του σώματος. Σαν να φορούσε ένα ξένο κοστούμι. 

Βεβαίως σε τμήμα της κοινωνίας που υπερβαίνει τους πολιτικοποιημένους ψηφοφόρους, και ιδιαίτερα στη νέα γενιά που δεν ασχολείται με την πολιτική, γίνεται ιδιαίτερα συμπαθής. Περισσότερο βέβαια σαν influencer παρά σαν αρχηγός «αριστερού» κόμματος. 

Είναι πολύ νωρίς για να ξέρουμε αν θα αυξηθεί η συμπάθεια και θα γίνει ο αγαπημένος της απολιτίκ νεολαίας, όπως δείχνουν οι αυθόρμητες εκδηλώσεις αυτών που τον συναντούν στο δρόμο και ζητούν να βγάλουν μαζί του selfies. 

Η δημοφιλία του, η μαζικότητα των selfies εντυπωσίασε, όπως γράφτηκε, Ιάπωνα συνεπιβάτη του στο αεροπλάνο όταν πήγε στη Θεσσαλονίκη. Ο Ιάπωνας ρώτησε αν ο εν λόγω κύριος είναι ηθοποιός ή τραγουδιστής. Όταν τον ενημέρωσαν ότι είναι πολιτικός, απάντησε: «λάθος δουλειά»!  

Βέβαια η συμπάθεια απέχει πολύ από το να εκφραστεί σε ψήφο, και δη σε ψήφο με προοπτική διακυβέρνησης, παρότι ο ίδιος επιδίδεται σε ασκήσεις αυτοπεποίθησης δηλώνοντας, μετά τα όσα συνέβησαν (και θα συμβούν), ότι θα κερδίσει τις επόμενες εκλογές!

Ως τότε έχει να διαβεί πολλά ναρκοπέδια, από τα οποία είναι αμφίβολο να θα βγει αρτιμελής. Το Σαββατοκύριακο η λεγόμενη «Ομάδα Αχτσιόγλου» θα διενεργήσει πανελλαδική σύσκεψη, προκειμένου να συζητήσουν λεπτομερέστερα τις κινήσεις τους στο εξής. Δεν είναι σίγουρο ότι θα σαλπίσουν έξοδο, καθώς οι γνώμες των κεντρικών στελεχών είναι διχασμένες.

Οι μισοί υποστηρίζουν ότι πρέπει να φύγουν άμεσα, και οι υπόλοιποι να περιμένουν ώστε μετά από ένα ενδεχόμενο (γι’ αυτούς αναμενόμενο) στραπάτσο του στις ευρωεκλογές, να αποβληθεί μέσα από συνεδριακές διαδικασίες, και να έρθει το κόμμα στα χέρια τους. 

Σήμερα θα συνεδριάσει το 8μελές Εκτελεστικό Γραφείο του κόμματος, στο οποίο η Αχτσιόγλου είναι μέλος. Η ίδια δεν θα παραστεί και η αιτιολογία (ή η πρόφαση) είναι ότι έχει ανειλημμένες υποχρεώσεις τις οποίες δεν μπορεί να αναβάλει. Η απουσία της, δεδομένου του κλίματος της Κ.Ε. και ενόψει και της πανελλαδικής σύσκεψης του Σαββάτου, επιδέχεται ερμηνειών…

Ο Κασσελάκης πάντως χθες, είτε γιατί ένιωσε ότι το παράκανε στην επιθετικότητα, είτε για να κερδίσει τις εντυπώσεις του πράου και συνεργάσιμου, σε συνέντευξη στο MEGA έτεινε χείραν φιλίας στην Αχτσιόγλου, τον Χαρίτση, τον Ηλιόπουλο και τους υπόλοιπους της ομάδας. 

Η συνέντευξη ήταν «τυπική Κασσελάκεια», κατά τη διάρκεια… ποδαρόδρομου προς το γραφείο του! Με παρόμοιο τρόπο είχε προβεί στη δήλωση για τον Σημίτη, μια μέρα αφότου είχε συνάντηση με τον Ανδρουλάκη για να ρίξει γέφυρα συνεργασιών!   

Ερωτηθείς δήλωσε θα ήταν τιμή του να τους έχει δίπλα του γιατί θέλει στην ομάδα του «καλά παιδιά, καλούς ανθρώπους» (θα μπορούσε να είναι και δάσκαλος… κατηχητικού), ενώ εξέφρασε και έκπληξη για τις αντιρρήσεις που εκδηλώθηκαν σχετικά με το οπερετικό δημοψήφισμα των διαγραφών. Δεν κατάλαβε λέει «γιατί κάποιος  που αυτοαποκαλείται αριστερός αντιδρά στην άμεση δημοκρατία». 

Έλα ντε! Η Goldman Sachs δεν ασχολείται με αυτά και δεν τον έμαθαν ότι η υπέρβαση μέσω της «άμεσης δημοκρατίας», των καταστατικών διαδικασιών και των εκλεγμένων – επιφορτισμένων οργάνων, καταργεί τη δημοκρατία. 

Αυτή δικαιώνεται μόνο σε δημοψηφίσματα, όταν αυτά είναι εθνικού, κοινοτικού και κοινωνικού ενδιαφέροντος, και δεν αφορούν… τη διαγραφή Φίλη. Γι’ αυτή υπάρχει εκλεγμένη αρμόδια Επιτροπή Δεοντολογίας. Αυτό είναι δημοκρατία! 

Στο μεταξύ η ατμόσφαιρα στο εσωτερικό παραμένει έκρυθμη. Ο γνωστός και πολυγραφότατος στα σόσιαλ Καρανίκας, εκ των «Ηρακλειδών» του Κασσελάκη, με ανάρτησή του χαρακτήρισε την ομάδα Αχτσιόγλου ως «αναξιόπιστους, υπερόπτες, ανίκανους και υπονομευτές».

Τούς κατηγορεί ότι υιοθετούν «τις συνήθειες και τους μηχανισμούς των υπολοίπων που κατάγονται από τα ΚΚ (κομμουνιστικά κόμματα) των μηχανορραφιών, της φράξιας και των διασπάσεων». 

Δεν έχει σημασία αν τα λέει ο Καρανίκας. Σημασία έχει ότι τα συμμερίζονται πολλοί «Κασσελίστας», και αντανακλούν την ατμόσφαιρα εχθροπάθειας στο εσωτερικό του κόμματος. 

Ο Γιάννης Δραγασάκης επίσης του επιτέθηκε εκ νέου γράφοντας «πρόεδρε είσαι αδιάβαστος, σταμάτα να υπονομεύεις τον ΣΥΡΙΖΑ», με αφορμή την άποψη Κασσελάκη ότι δεν έχει γίνει πιο μνημονιακή κυβέρνηση από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, από αυτό το μαξιλάρι του Τσακαλώτου!

Την ίδια στιγμή ο Αριστείδης Μπαλτάς προανήγγειλε την αποχώρησή του από το κόμμα, κατηγορώντας τον Κασσελάκη ότι ευθύνεται για τη διάλυση του ΣΥΡΙΖΑ! 

Πάντως…  κακώς γίνεται τόσος αναβρασμός, αφού ο πρόεδρος δήλωσε… βέβαιος πως στις επόμενες εκλογές ο ΣΥΡΙΖΑ θα γίνει κυβέρνηση.  Άρα τι χρείαν έχει του συντεταγμένου κόμματος, των οργάνων του και όσων φεύγουν; 

liberal.gr