«Ξενία» Καλαμπάκας: Από καφετέρια-Διοικητήριο του Δήμου μετατρέπεται σε ξενοδοχείο

«Καυτή πατάτα» εξακολουθεί να παραμένει, έπειτα από την πάροδο πολλών μηνών, το θέμα με την αξιοποίηση του «Ξενία» Καλαμπάκας, αφού απορρίφθηκε και επίσημα η επανάχρησή του ως Διοικητήριο του Δήμουαπό την Ειδική Υπηρεσίας Διαχείρισης του Υπουργείου Ανάπτυξης, λόγω ελλιπών στοιχείων που έστειλε προς έγκριση η προηγούμενη Δημοτική Αρχή του Χρήστου Σινάνη.

Από την αναφορά του Υπουργείου γίνεται λόγος για τεράστια λάθη και παραλήψεις, χωρίς ελάχιστο ίχνος ανταγωνιστικότητας, που έγιναν αιτία να χαθεί το πρόγραμμα αξιοποίησης του.

Η απόρριψη του έργου δείχνει περίτρανα ότι το όλο ζήτημα αντιμετωπίστηκε  με προχειρότητα από την προηγούμενη Δημοτική Αρχή, ενώ ήταν εμφανής η αδυναμία να δοθούν λύσεις στα μεγάλα οικονομικά και κοινωνικά προβλήματα που ταλανίζουν την τοπική κοινωνία της Καλαμπάκας.

Στο ραδιόφωνο, ο νέος Δήμαρχος Μετεώρων Θοδωρής Αλέκος υποσχέθηκε το «Ξενία» να βγει από την απομόνωση και την εγκατάλειψη και να μετατραπεί σε ένα πλήρες και σύγχρονο ξενοδοχειακό συγκρότημα, φέροντας ανάπτυξη στην περιοχή και εξασφαλίζοντας θέσεις εργασίας για πολλούς κατοίκους.

Ας ευχηθούμε αυτή η υπόθεση να έχει επιτέλους αίσιο τέλος…