Ξεκινούν σήμερα οι θρησκευτικές εκδηλώσεις στην Αγία Αικατερίνη Κρήνης

Στις 5 το απόγευμα τελείται ο Πανηγυρικός Εσπερινός χοροστατούντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Τρίκκης και Σταγών κ. Χρυσοστόμου

Τα γιορτινά του φορά σήμερα Παρασκευή και αύριο Σάββατο το θαυματουργό εξωκκλήσι της Αγίας Αικατερίνης της Κρήνης του Δήμου Φαρκαδόνας και είναι έτοιμο να υποδεχτεί τους εκατοντάδες πιστούς που θα συρρεύσουν να προσκυνήσουν τη Χάρη της Μεγαλομάρτυρος.

Οι εορταστικές εκδηλώσεις ξεκινούν σήμερα το απόγευμα με την τέλεση του Πανηγυρικού, Αρχιερατικού Εσπερινού χοροστατούντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Τρίκκης και Σταγών κ. Χρυσοστόμου. Θα ακολουθήσει η αρτοκλασία και το Θείο Κήρυγμα με έντονη αναφορά στο βίο της Αγίας.

Με το πέρας των θρησκευτικών εκδηλώσεων θα προσφερθεί η παραδοσιακή φιλοξενία στους κατοίκους και επισκέπτες προσφορά του Δήμου και με την υποστήριξη της ενορίας και κατοίκων.

Οι εκδηλώσεις κορυφώνονται ανήμερα της εορτής με την τέλεση του Όρθρου και της Πανηγυρικής Θείας Λειτουργίας.

Να σημειωθεί ότι το εξωκκλήσι βρίσκεται λίγο έξω από το χωριό και κάθε χρόνο δέχεται μεγάλη επισκέψιμότητα πιστών λόγω της θαυματουργούς ιδιότητας. Πολλοί άνθρωποι από παλιά ακόμη και σήμερα βρίσκουν ίαση σε σοβαρές ασθένειες χάρη στην Αγία Αικατερίνη που σκεπάζει το χωριό της Κρήνης και μεσιτεύει στο Σωτήρα Χριστό.