Ξεκίνησε στα Τρίκαλα, το πρώτο ταξίδι του animaσυρος

anima10

Με τη συμμετοχή μικρών παιδιών που αγαπούν τα κινούμενα σχέδια και μεγαλύτερων σε ηλικία τρικαλινών, που αγαπούν το animation ως μορφή κινηματογραφικής τέχνης, ξεκίνησε το απόγευμα της Παρασκευής στα Τρίκαλα, το πρώτο ταξίδι του animaσυρος. Του φεστιβάλ που από τη Σύρο ξεκίνησε και από τα Τρίκαλα ταξιδεύει για να προβάλλει ταινίες μικρού και μεγάλη μήκους, βραβευμένες ή σημαντικές τεχνικά και από άποψη ουσίας.

Δεν ήταν τυχαίο που το ευοίωνο αυτό ταξίδι σημασιοδοτήθηκε από την παρουσία του πρέσβη των ΗΠΑ στην Ελλάδα κ. David Pearce, ο οποίος τόνισε τη σημασία αυτής της μορφής τέχνης για τον κινηματογράφο και για τη χώρα τους.

Εδωσε, με τον τρόπο αυτό, τη διάσταση της ενασχόλησης της πρεσβείας με το φεστιβάλ της Σύρου, καθώς και με το «ταξίδι» αυτό, του οποίου είναι υποστηρικτής. Παραλλήλως, εκθείασε την ομορφιά της πόλης και την τρικαλινή φιλοξενία. Από την πλευρά του, νωρίτερα, ο Δήμαρχος Τρικκαίων κ. Δημήτρης Παπαστεργίου, υπενθύμισε το Φεστιβάλ Κωμωδίας Τρικάλων, που ατόνησε και θα χρειαστεί η αναβίωσή του, ενώ αναφέρθηκε και στη σημασία, τόσο της αίθουσας του συγκεκριμένου δημοτικού κινηματογράφου – που, ως γνωστόν, ο ίδιος ανέδειξε – όσο και στην αναγκαιότητα προβολής των μορφών τέχνης.

Ο εκ των διοργανωτών του φεστιβάλ της Σύρου κ. Βασίλης Καραμητσάνης, τόνισε την ουσία το ταξιδιού και την ανάγκη, αυτό να προβληθεί σε περισσότερες περιοχές της χώρας μας.

Ο πρέσβης των ΗΠΑ συνοδευόταν από τον Μορφωτικό Ακόλουθο της Πρεσβείας των Η.Π.Α. κ. Todd Pierce και τον Πρόξενο των Η.Π.Α. στη Θεσσαλονίκη κ. Robert Sanders. Παρίστατο επίσης, η αρμόδια αντιδήμαρχος Πολιτισμού κ. Βασιλένα Μητσιάδη και ο αντιπρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Τρικκαίων κ. Τάσος Κατσιάνης.

Στη συνέχεια ακολούθησε προβολή ταινιών μικρού και μεγάλου μήκους. Το συριανό ταξίδι συνεχίζεται το Σάββατο. Συγκεκριμένα:
Ωρες 10.00 – 12:00 μ.
Οι εκδηλώσεις ξεκινούν από το πρωί, με προβολές ταινιών για παιδιά που θα πλαισιωθούν με δράσεις εκπαιδευτικής ευαισθητοποίησης πάνω στην τέχνη της εμψύχωσης.
Ωρες 19.00- 22:30

Προβάλλεται αφιέρωμα στον σπουδαίο ανεξάρτητο αμερικανό δημιουργό Patrick Smith με προβολές των σημαντικότερων ταινιών του από το 2000 έως σήμερα. Το Πανόραμα κλείνει το βράδυ με την προβολή της πρόσφατης ταινίας The Boxtrolls (2014), του Studio Laika, που «άνοιξε» ως πανελλήνια πρεμιέρα την περσινή μας διοργάνωση στη Σύρο με μεγάλη απήχηση στο κοινό!
*Η είσοδος σε όλες τις εκδηλώσεις θα είναι ελεύθερη για το κοινό.

.