Ξεκινά την Παρασκευή το 11ο Συνέδριο της ΟΓΕ

syllogos_ginaikon
Στις εργαζόμενες, τις άνεργες, τις αυτοαπασχολούμενες, τις νέες μητέρες, τις σπουδάστριες και τις μετανάστριες απευθύνεται η ΟΓΕ μπροστά στο 11ο Συνέδριό της, που ξεκινά την Παρασκευή 23 Νοέμβρη στο Πολεμικό Μουσείο και ολοκληρώνεται την Κυριακή. Ο στόχος του Συνεδρίου, που γίνεται μέσα σε συνθήκες βαθιάς οικονομικής καπιταλιστικής κρίσης, είναι να μη βρεθεί καμιά γυναίκα μόνη της απέναντι στην αντιλαϊκή επίθεση. Στην ανακοίνωση που διακινεί εν όψει του Συνεδρίου, η ΟΓΕ σημειώνει:
«Το κεφάλαιο και τα κόμματά του, η Ευρωπαϊκή Ένωση, σε θέλουν ανοργάνωτη, απομονωμένη, φοβισμένη. Μπορείς να τους σταματήσεις! Κάνε την αγανάκτησή σου οργανωμένη δράση ενάντια στα μονοπώλια και την ΕΕ.
ΠΑΡΕ τη ζωή σου και τη ζωή των παιδιών σου στα χέρια σου. ΜΠΟΡΕΙΣ!
ΑΡΝΗΣΟΥ να πληρώσεις εσύ την κρίση τους.
ΠΕΣ ΝΑΙ στον οργανωμένο αγώνα, που είναι ο μόνος που τους τρομάζει. ΚΑΜΙΑ ΜΟΝΗ ΤΗΣ!
Μπες δυναμικά στο ριζοσπαστικό γυναικείο κίνημα. Γνώρισε την Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας. Γίνε Μέλος της.Δυνάμωσε την Κοινωνική Συμμαχία (ΠΑΜΕ, ΠΑΣΕΒΕ, ΠΑΣΥ, ΜΑΣ, ΟΓΕ), που παλεύει για να ικανοποιηθούν όλες οι σύγχρονες ανάγκες σου».
Ο Σύλλογος Γυναικών Τρικάλων παίρνει μέρος στο 11ο συνέδριο με επτά αντιπροσώπους και δύο παρατηρήτριες οι οποίες αναδείχτηκαν από τις εκλογές που πραγματοποιήθηκαν στις 5 Νοεμβρίου στα γραφεία του Συλλόγου, και είναι με αλφαβητική σειρά :
Γαλάνη Ελένη , Γκάνια Ρούλα,  Κωνσταντινίδου Γιάννα, Παπαγιαννοπούλου Άννυ,  Πετράκη Ειρήνη ,   Μπακάση Βάσω , Τσούβα Ντίνα και παρατηρήτριες οι Δημουλά Ελένη και Κουτελίδα Άννα.
Αμέσως μετά το συνέδριο, το Δ.Σ. του Συλλόγου θα πραγματοποιήσει εκδηλώσεις για να μεταφέρει την εμπειρία του συνεδρίου  και να υλοποιήσει το μήνυμα του Συνεδρίου «ΚΑΜΙΑ ΜΟΝΗ ΤΗΣ   –  ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΑ ΑΝΤΙΠΑΛΕΥΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΤΕΣ ΤΟΥ ΜΟΧΘΟΥ ΜΑΣ»
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΤΡΙΚΑΛΩΝ