Ξεκινά η αποπληρωμή για το πρόγραμμα της απονιτροποίησης του 2012

agor vamvaki

Το 2ο 15νθήμερο του Ιουλίου ξεκινά η αποπληρωμή για το πρόγραμμα της απονιτροποίησης του 2012 καθώς και η εξισωτική για τους κτηνοτρόφους (άρθρο 68).

Τη δέσμευση αυτή απέσπασε ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός σε επικοινωνία που είχε με τον πρόεδρο του ΟΠΕΚΕΠΕ κ. Γρηγόρη Αποστολάκο.

Για το θέμα αυτό, υπήρξε μάλιστα σύσκεψη του περιφερειάρχη με τον εντεταλμένο σύμβουλο αγροτικών θεμάτων κ. Χρήστο Σιδερόπουλο και τους διευθυντές Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής των τεσσάρων Περιφερειακών Ενοτήτων της Θεσσαλίας, όπου ο κ. Αγοραστός ζήτησε ενημέρωση στο θέμα των προγραμμάτων που αφορούν την απονιτροποίηση και τα βιολογικά.

Όπως έγινε γνωστό, οι ΔΑΟΚ έχουν ήδη αποστείλει στον ΟΠΕΚΕΠΕ τα απαραίτητα στοιχεία, ώστε ο οργανισμός να προχωρήσει σε διασταυρωτικό έλεγχο.

Παράλληλα, όπως έγινε γνωστό την ερχόμενη Τρίτη 15 Ιουλίου 2014 στις 7 μ.μ. συγκαλείται σύσκεψη στην αίθουσα του περιφερειακού συμβουλίου Θεσσαλίας για την εφαρμογή της νέας ΚΑΠ 2014-2020 με τη συμμετοχή φορέων, εκπροσώπων αγροτών, κτηνοτρόφων και εμπλεκομένων στον πρωτογενή τομέα.

.