Ξεχωριστή η Χριστουγεννιάτικη γιορτή στον “Ελεήμονα Σαμαρείτη”

Σε ένα πνευματικό ταξίδι στη Βηθλεέμ ταξίδεψαν τα μέλη της Χριστιανικής Αδελφότητας “ΕΛΕΗΜΩΝ ΣΑΜΑΡΕΙΤΗΣ” στην τελευταία εσπερινή συνάντηση που έγινε το απόγευμα της Τρίτης στην αίθουσα της Αδελφότητας.
Ο π. Νικόλαος Δαλαγιώργος στην ομιλία του αναφέρθηκε στο Δεσποτικό γεγονός της Θείας Οικονομίας λέγοντας χαρακτηριστικά ότι: «με την ταπείνωση και θυσία του ο σαρκωθείς Θεός Λόγος ένωσε αυτά που πριν ήταν χωρισμένα, μάζεψε τα σκορπισμένα, επέστρεψε όσα ήταν στην πλάνη, δώρισε στις αγγελικές στρατιές την «ατρεψία», σήκωσε όσους ήταν πεσμένοι και ξανάσμιξε τους άνω με τους κάτω και, έτσι, όλοι έγιναν μία Εκκλησία, ένα πολίτευμα, μία Ποίμνη με ένα Ποιμένα, Αυτόν, «τον ονόματι και πράγματι Ιησούν». Διότι το όνομα «Ιησούς» ερμηνεύεται «σωτήρας» • «διότι αυτός θα σώσει τον λαόν του από τις αμαρτίες τους» (Ματθ. α’ 21)».
Κλείνοντας ευχαρίστησε όλους για την ενεργή παρουσία τους τόσο στις εσπερινές συναντήσεις που γίνονται κάθε Τρίτη απόγευμα στις 6:00, αλλά και στις πνευματικές εξορμήσεις σε Ιερές Μονές και προσκυνήματα. Ο σκοπός όλης αυτής της προσπάθειας ήταν η συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης για τους ασθενείς και ενδεείς συνανθρώπους μας, εφαρμόζοντας το νόημα και τον σκοπό της αδελφότητας “ΕΛΕΗΜΩΝ ΣΑΜΑΡΕΙΤΗΣ”.
Καλήν Αντάμωση την Τρίτη 9 Ιανουαρίου 2024!