Ξαφνική εμπλοκή με την τοποθέτηση της Τίνας Μπιρμπίλη στον ΟΟΣΑ

tina_1

Σε εμπλοκή ενδέχεται να οδηγηθεί η τοποθέτηση της Τίνας Μπιρμπίλη στην πρεσβεία της Ελλάδος στον ΟΟΣΑ, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών, Ευάγγελος Βενιζέλος, φαίνεται να προτιμά για τη θέση του πρέσβη της χώρας μας στον Οργανισμό Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης, τον πρώην υπουργό Εθνικης Οικονομίας των κυβερνήσεων Ανδρέα Παπανδρέου, Παναγιώτη Ρουμελιώτη.

Λέγεται μάλιστα, πως ο Ευάγγελος Βενιζέλος που δεν γνώριζε την πρόθεση του Μαξίμου να διορίσει την Τίνα Μπιρμπίλη στον ΟΟΣΑ, έχει ήδη δεσμευτεί στον κ. Ρουμελιώτη ότι θα καταλάβει τη θέση αυτή. Ο κ. Ρουμελιώτης ο οποίος υπηρετεί αυτή τη στιγμή ως εκπρόσωπος της χώρας μας στο ΔΝΤ, θέλει για λόγους οικογενειακούς να μετακομίσει στην Ευρώπη ώστε να βρίσκεται πιο κοντά στην Αθήνα.

Ενώ δεν έχει διευκρινιστεί ακόμα αν θα γίνει δεκτή η προτίμηση του υπουργού Οικονομικών, την ίδια ώρα ο υπουργός Ανάπτυξης Μιχάλης Χρυσοχοΐδης έχει ήδη ζητήσει να συνταχθεί υπουργική απόφαση για την τοποθέτηση της κ. Μπιρμπίλη στο Παρίσι. Λέγεται μάλιστα ότι την ιδέα για την τοποθέτηση της κ. Μπιρμπίλη στον ΟΟΣΑ την διατύπωσε αρχικά ο σύμβουλος του υπουργού Ανάπτυξης, Γιάννης Ρουμπάτης. Ο υπουργός βρήκε την ιδέα εξαιρετική, τη διαβίβασε με τη σειρά του στο Μέγαρο Μαξίμου, το οποίο την έκανε κατ’ αρχάς αποδεκτή.

Να σημειωθεί ότι ο μισθός του πρέσβη στο Παρίσι αγγίζει τις 300.000 ευρώ αφορολόγητα, του παραχωρείται ιδιόκτητη κατοικία του κράτους, εμβαδού περίπου 500 τ.μ., στο ακριβότερο σημείο της πόλης του Φωτός και έχει στην υπηρεσία του σωφέρ και μάγειρα.

Λέγεται πάντως ότι η κ. Μπιρμπίλη θεωρεί εξασφαλισμένη την τοποθέτησή της στο Παρίσι και μάλιστα ακούγεται ότι έχει αρχίσει να ψάχνει σχολείο για το παιδί της.