Ξαφά: «Αν βγούμε από το ευρώ, θα γίνουμε Βενεζουέλα»

Για τις καταστροφικές συνέπειες που θα είχε η έξοδος από το ευρώ για την ασθενή οικονομία μας προειδοποίησαν το Σάββατο, μέσω του ΣΚΑΪ, ο πρώην υπουργός Οικονομικών Νίκος Χριστοδουλάκης και το πρώην στέλεχος του ΔΝΤ Μιράντα Ξαφά στον απόηχο της δήλωσης του προέδρου της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι.

“Θα μπούμε στην πύλη της κόλασεως αν βγούμε από το ευρώ” προειδοποίησε ο Νίκος Χριστοδουλάκης.

Αναφερόμενος δε στη συμμετοχή του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα, ο οικονομολόγος είπε χαρακτηριστικά ότι ‘’είχαμε ευκαιρία να φύγει το ΔΝΤ, αλλά η κυβέρνηση τα έκανε μαντάρα”

‘’Η υψηλή ανεργία οφείλεται στην κακοδιαχείριση των κυβερνήσεων” πρόσθεσε ο πρώην υπουργός.

“Αν βγούμε από το ευρώ, θα γίνουμε Βενεζουέλα’’ προειδοποίησε από την πλευρά της η Μιράντα Ξαφά, με αφορμή τις αναταραχές με λεηλασίες των καταστημάτων και τον πληθωρισμό που έχει πλήξει τη χώρα της Λατινικής Αμερικής. Ο κίνδυνος, υπογράμμισε η κ. Ξαφά, είναι υπαρκτός.

‘’Ο υπουργός Οικονομικών της Μάλτας λέει ότι δεν μπορούμε διαρκώς να δανείζουμε την Ελλάδα με χαμηλότερα επιτόκια απ’ ό,τι δανειζόμαστε εμείς’’, πρόσθεσε η οικονομολόγος.

Υπενθυμίζεται ότι ο πρόεδρος της ΕΚΤ, Μάριο Ντράγκι, διεμήνυσε την Παρασκευή ότι «εάν οποιαδήποτε χώρα βγει από την Ευρωζώνη, η κεντρική της τράπεζα θα πρέπει να ρυθμίσει πλήρως όλες τις οφειλές που μπορεί να έχει απέναντι στο ευρωσύστημα».

imerisia