Βυθίστηκε η ρωσική ναυαρχίδα «Moskva», όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Άμυνας της χώρας

Συγκεκριμένα, το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας ανακοίνωσε ότι το καταδρομικό πλοίο βυθίστηκε ενώ ρυμουλκούνταν εν μέσω καταιγίδας.

Νωρίτερα, έγινε γνωστό ότι το Moskva υπέστη σοβαρές ζημιές μετά από φωτιά που ξέσπασε και είχε ως αποτέλεσμα εκρήξεις σε πυρομαχικά που βρίσκονταν στο πλοίο. Η πλευρά της Ουκρανίας έκανε λόγο για χτυπήματα που κατάφερε στη ρωσική ναυαρχίδα με πυραύλους τύπου «Neptune», όμως η Μόσχα στις ανακοινώσεις της δεν παραδέχτηκε κάτι τέτοιο. Οι επίσημες ρωσικές ανακοινώσεις μίλησαν πράγματι για φωτιά και έκρηξη στο πλοίο, αλλά και για σοβαρές ζημιές, όμως δεν ανέφεραν την αιτία της πυρκαγιάς και δεν έκαναν καμία αναφορά σε χτύπημα με πυραύλους.

Το «θρίλερ» συνεχίστηκε, καθώς η Ουκρανία ισχυρίστηκε ότι η ναυαρχίδα βυθίστηκε αλλά η Ρωσία απέρριψε αυτή την πληροφορία, λέγοντας ότι το Moskva κινούνταν μόνο του προς το λιμάνι της Σεβαστούπολης για να εξεταστεί η αιτία του περιστατικού. Οι ΗΠΑ, μέσω του Πενταγώνου, είχαν κάνει λόγο για φωτιά στο πλοίο, την αιτία της οποίες δεν μπορούσαν να επιβεβαιώσουν, αλλά επίσης είχαν δηλώσει πως το Moskva συνέχιζε να επιπλέει.

Πηγή: www.iefimerida.gr