Βύρων Κατσίβελος: Έπεσε η μάσκα του νεοφιλελευθερισμού

Αγαπητοί μου φίλοι, σήμερα βιώνουμε μια κατάσταση πρωτόγνωρη. Έναν πόλεμο ο οποίος είναι κάτι το ξεχωριστό. Όλα τα έθνη πολεμούν με έναν εχθρό που δεν βλέπουν. Έναν εχθρό που είναι ένας ιός, που δολοφονεί καθημερινά ανθρώπους, βυθίζει οικονομίες σε μεγάλη ύφεση και θα αλλάξει τα πάντα μετά το πέρασμα του σε όλα όχι μόνο στα καταναλωτικά μας πρότυπα, αλλά σε θέματα παιδείας, υγείας κ.λπ. Διαβάζουμε καθημερινά άρθρα, πως ο ιός αυτός έχει σπαρθεί για να μας επιβάλουν μνημόνια και επιτηρήσεις, για να κερδοσκοπήσουν απ’ τα εμβόλια κ.λπ. Εγώ θα αναρωτηθώ. Όταν βάλλονται το Ηνωμένο Βασίλειο, οι ΗΠΑ, η Γερμανία, η Γαλλία, δεν βάζω μέσα την Ιταλία, τότε ποιος ισχυρός θα επιβάλει επιτήρηση; Η Κούβα; Που έχει συνηθίσει απ’ το εμπάργκο 60 χρόνια και μετράει μόλις 45 κρούσματα και έναν νεκρό;

Αυτό έγινε με την οικονομική κρίση το 2009 όπου ξεκίνησε από το τραπεζικό σύστημα των ΗΠΑ Liman Mrathers όπου έπηξε την ευρωζώνη ,αλλά κυρίως τον Ευρωπαϊκό Νότο με πρωταγωνιστή την Ελλάδα. Εκεί όμως υπήρχε ο ισχυρός Ευρωπαϊκός βοράς όπου Γερμανία Γαλλία μας έβαλαν σε οικονομική καραντίνα με την συμμετοχή του Δ.Ν.Τ.

Ο κορονοίος όμως είναι αλήθεια ότι δεν διαχωρίζει κράτη και έθνη ούτε αυτούς που τον δημιούργησαν. Ξεσκεπάζει όμως όλους τους εκφραστές του νεοφιλελευθερισμού, που μέχρι σήμερα το ευαγγελίζονταν.

Βλέπουμε σήμερα πολλά κράτη να εθνικοποιούν ιδιωτικές κλινικές, αεροπορικές εταιρείες, και δεν ξέρουμε τι άλλο θα ακολουθήσει. Γιατί άραγε στα δύσκολα απέτυχε το νεοφιλελεύθερο μοντέλο; Μάλλον κατέρρευσε. Ποια κράτη ήταν αυτά που επένδυσαν στους πολέμους και σε πυρηνικές δοκιμές; Η παγκοσμιοποίηση δεν ήταν προϊόν του άκρατου νεοφιλελευθερισμού; Ο κορονοϊος, είναι μια παραγωγή από λάθος ,τους ξέφυγε πριν τον ολοκληρώσουν και πριν τον ταυτοποιήσουν για να έχουν τα αντισώματα Θα με ρωτήσει όμως κάποιος εφ’ όσον ξέφυγε απ’ την Κίνα που έχει κουμουνιστικο καθεστώς πως τα ρίχνεις στους άλλους; Όταν όμως οι ΗΠΑ ξεκίνησε από το 1951 έως το 1992 πραγματοποίησε 930 πυρηνικές δοκιμές με αποκορύφωμα Χιροσίμα Ναγκασάκι και σκότωσε 135.000 ανθρώπους για να δοκιμάσει την ατομική βόμβα. Καταλαβαίνετε ότι αρχίζει ένα γαϊτανάκι μεγάλο. Έτσι λοιπόν και οι ΗΠΑ δοκιμάζονται πολύ σκληρά από τον αόρατο εχθρό που έχει τεράστιες ευθύνες η ίδια . Το δίλημμα όμως είναι κορονοϊός η Νεοφιλελευθερισμός; Σίγουρα τον νεοφιλελευθερισμό δεν τον γέννησε ο κορονοϊός.