Βρώμη: Πότε μας αδυνατίζει;

Για να προετοιμάσετε το πιο γευστικό μπολ με βρώμη που δεν θα σας «φορτώσει» με περιττές θερμίδες, δοκιμάστε τις ακόλουθες απλές και… χορταστικές συμβουλές.

Η βρώμη και συγκεκριμένα το πλιγούρι βρώμης πρόκειται για μία από τις πιο δημοφιλείς επιλογές πρωινού. Εάν έχετε την εντύπωση ότι είναι ένα απλό γεύμα που αποτελείται μόνο από υδατάνθρακες, τότε έχει έρθει η στιγμή να το ξανασκεφτείτε.

Εάν κάνετε το σωστούς συνδυασμούς, μπορείτε να δημιουργήσετε ένα καλά ισορροπημένο μπολ βρώμης που περιέχει τη σωστή ποσότητα υδατανθράκων, πρωτεΐνης και καλών λιπαρών, που θα σας κρατήσει χορτάτους και ικανοποιημένους μέχρι το μεσημέρι.

Μερικά από τα πιο κοινά λάθη που πρέπει να αποφύγετε για να μην σας παχαίνει, περιλαμβάνει:

#1 Το μπολ σας δεν έχει το σωστό μέγεθος

Μία από τις βασικότερες συμβουλές που θα πρέπει να λάβετε υπόψη είναι το μέγεθος της μερίδας σας.

Ένα φλιτζάνι μαγειρεμένο πλιγούρι βρώμης είναι ένα υγιεινό μέγεθος μερίδας. Αυτή η ποσότητα περιέχει 154 θερμίδες, 27 γραμμάρια (g) υδατάνθρακες και 4 g φυτικές ίνες, σύμφωνα με το αμερικανικό Υπουργείο Γεωργίας.

Για να προσθέσετε περισσότερα θρεπτικά συστατικά, όπως πρωτεΐνη και φυτικές ίνες, μπορείτε να την συνοδεύσετε με αυγά ή να ρίξετε από πάνω μερικά μύρτιλα.

#2 Φτιάχνετε πλιγούρι μόνο με νερό

Εάν σας αρέσει το πλιγούρι βρώμης με νερό, τότε φυσικά μπορείτε να το συνεχίσετε. Εάν όμως, θέλετε να δοκιμάσετε κάτι νέο τότε μην φοβηθείτε να πειραματιστείτε με γαλακτοκομικό και μη γαλακτοκομικό γάλα.

Αυτές οι επιλογές θα σας δίνουν μερικές επιπλέον θερμίδες: περίπου 37 ανά φλιτζάνι για το άγλυκο γάλα αμυγδάλου και περίπου 105 για το γάλα σόγιας ή χαμηλών λιπαρών αγελαδινό γάλα. Η επιλογή σας εξαρτάται από τον στόχο σας.

Εάν σκοπεύετε να κάνετε το μπολ σας πιο κρεμώδες για λιγότερες θερμίδες, επιλέξτε γάλα αμυγδάλου. Αν θέλετε να προσθέσετε πρωτεΐνη, δοκιμάστε γάλα σόγιας (6 γραμμάρια ανά φλιτζάνι) ή αγελαδινό με χαμηλά λιπαρά (8 γραμμάρια ανά φλιτζάνι).

#3 Τρώτε την βρώμη χωρίς πρωτεΐνη

Όταν φτιάχνετε τα γεύματά σας, προσπαθήστε να έχετε πάντα κατά νου ότι πρέπει να περιλαμβάνουν υδατάνθρακες, καλά λιπαρά και πρωτεΐνη. Το ίδιο ισχύει και για το πλιγούρι βρώμης, αλλά μπορεί να είναι ακόμα πιο σημαντικό εδώ, γιατί είναι εύκολο να σκεφτείτε το μπολ σας ως ένα πλήρες γεύμα.

Η βρώμη παρέχει θρεπτικούς σύνθετους υδατάνθρακες και μπορείτε να την συνδυάσετε με άπαχη πρωτεΐνη και φρούτα για να έχετε ένα ολοκληρωμένο αποτέλεσμα.

vita.gr