Η βροχή δεν πτόησε την περιφορά των επιταφίων στην κεντρική πλατεία Τρικάλων

Με έντονο θρησκευτικό συναίσθημα, μεγαλοπρέπεια και κατάνυξη μέσα σε πένθιμη ατμόσφαιρα όπως ταιριάζει με το κλίμα των  μεγάλων ωρών, τελέστηκε χθες Μεγάλη Παρασκευή η περιφορά των Επιταφίων και η συγκέντρωση τους στην κεντρική πλατεία Τρικάλων, παρουσία του κλήρου και των Αρχών της πόλης, αλλά και χιλιάδων Τρικαλινών που κατέκλυσαν τους γύρω χώρους, παρά τις άσχημες καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν.

Αρχικά στην κεντρική πλατεία της πόλης αφίχθησαν οι επιτάφιοι των ενοριών της πόλης και στη συνέχεια αφίχθη συνοδεία της φιλαρμονικής του Δήμου με ιδιαίτερη μεγαλοπρέπεια, ο επιτάφιος του Μητροπολιτικού Ναού του Αγίου Νικολάου.

Ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Τρίκκης και Σταγών κ. Χρυσόστομος, παρουσία των εκπροσώπων του κλήρου της Ιεράς Μητροπόλεως Τρίκκης και Σταγών, τέλεσε την Αρχιερατική θεία λειτουργία με συνοπτικές διαδικασίες, λόγω και της συνεχιζόμενης βροχής, τονίζοντας στους πιστούς την μεγάλη σημασία της θυσίας του Θεανθρώπου και του χαρμόσυνου νέου της Ανάστασης του, γεγονός που θα πρέπει να έχει ιδιαίτερη αξία και σημασία στη ζωή του κάθε ανθρώπου.