Βράβευση μαθητών πληροφορικής του 1ου ΕΠΑΛ Τρικάλων

Το 1ο ΕΠΑΛ Τρικάλων για ακόμη μία φορά πρωτοστατεί στην καινοτομία και την δημιουργικότητα, με πλήθος εργασιών σε εκπαιδευτικά προγράμματα και διαγωνισμούς καινοτομίας.

Την Πέμπτη 14-4-2022, στον Κόμβο Καινοτομίας & Επιχειρηματικότητας του Δήμου Τρικκαίων «GiSeMi HUB» πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση της Vodafone για τους τρικαλινούς μαθητές που έλαβαν μέρος και διακρίθηκαν στον 4ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό VodafoneGenerationNext.

Στην εκδήλωση αυτή οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να παρουσιάσουν τα έργα τους, τις εντυπώσεις και τις εμπειρίες τους στους εκπροσώπους του Δήμου Τρικκαίων, στη Διευθύντρια ΔΕ Τρικάλων κ. Ελένη-ΜαρίναΞυνοπούλου, στην ομάδα GenerationNext της Vodafone και σε όλους τους προσκεκλημένους και επισκέπτες.

Το 1ο ΕΠΑΛ Τρικάλων συμμετείχεστον διαγωνισμό με 4 ομάδες μαθητών, μία εκ των οποίων, η “VirusBots” κατέλαβε την 3η θέση πανελλαδικά. Για την συμμετοχή του 1ου ΕΠΑΛ Τρικάλων υπεύθυνοι υλοποίησης του εκπαιδευτικού προγράμματος ήταν οικαθηγητές πληροφορικής κ. Γεώργιος Γίδας και ο κ. Ευάγγελος Μαντζάνας, οι οποίοι συντόνισαν τις ακόλουθες 4 ομάδες ρομποτικής του σχολείου:

  1. Η ομάδα “VirusBots” υλοποίησε το έργο «Παρακολούθηση επιβαρυντικών παραγόντων για την ανάπτυξη ιικού φορτίου στις σχολικές αίθουσες» και κατέλαβε την 3η θέση στο διαγωνισμό. Αποτελείται από τους μαθητές της Γ’ Τάξης Ειδικότητας Πληροφορικής: Γκιουλέκα Ιωάννη, Μητρονάτσιο Αλέξανδρο, Νικολάου Νικόλαο και Πέτρου Γεώργιο.
  2. Η ομάδα “RoadExperts” υλοποίησε το έργο «Σύστημα αυτόματης χαρτογράφησης λακκουβών» και κατέλαβε την 7η θέση στο διαγωνισμό. Αποτελείται από τους μαθητές της Β’ Τάξης Ειδικότητας Πληροφορικής: Τσιαντούλα Αθανάσιο, Καλαμπαλίκη Δημήτριο, Πρεβέντη Θωμά και Ευθυμίου Ελευθέριο.
  3. Η ομάδα “RecyclingProcessors” υλοποίησε το έργο «Αυτόματος διαχωριστής μεταλλικών αντικειμένων» και αποτελείται από τους μαθητές της Β’ Τάξης Ειδικότητας Πληροφορικής: Γκαγκαστάθη Βασίλειο, Σπάτα Μάρτιν, Τσιόβολο Παναγιώτη και ΧαϊντάριΣάμουελ.
  4. Η ομάδα “ShadowMasters” υλοποίησε το έργο «Τηλεχειριζόμενο σκίαστρο» και αποτελείται από τους μαθητές της Β’ Τάξης Ειδικότητας Πληροφορικής: Ανδρέου Κωνσταντίνο, Κύρκο Ιωάννη και Νεχαλιώτη Θωμά.

Θερμά συγχαρητήρια στους μαθητές μας. Να είναι πάντα δημιουργικοί με επιτυχίες!