Βραστά λαχανικά με «πράσινη» μαγιονέζα

Υλικά Συνταγής

      • 1 κιλό ανάμεικτα λαχανικά της αρεσκείας σας (μπρόκολο, φασολάκια, πατάτες, καρότα, μανιτάρια κ.λπ.)

  • 2 κουταλιές της σούπας μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • 1 κουταλάκι του γλυκού βασιλικός ψιλοκομμένος
  • ¾ του φλιτζανιού του τσαγιού μαγιονέζα
  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 3 κουταλιές της σούπας γιαούρτι στραγγιστό ή κρέμα γάλακτος
  • 1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα
  • λίγο άσπρο πιπέρι
 

Εκτέλεση

  • Βράζετε τα λαχανικά στον ατμό (ή σε αλατισμένο νερό), ξεκινώντας απ’ αυτά που χρειάζονται περισσότερο χρόνο, και τα στραγγίζετε.
  • Αναμειγνύετε σε ένα μπολ τη μαγιονέζα με το ελαιόλαδο, τη μουστάρδα, το μαϊντανό, το βασιλικό και το γιαούρτι ή την κρέμα γάλακτος. Προσθέτετε και λίγο άσπρο πιπέρι και χτυπάτε το μείγμα με το πιρούνι μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
  • Κόβετε σε μπουκετάκια το μπρόκολο, σε κυβάκια τα καρότα, σε ροδέλες τις πατάτες και σε φετάκια τα μανιτάρια. Αφήνετε ολόκληρα τα φασολάκια, αν βάλετε.
  • Σε μία πιατέλα τοποθετείτε τα ζεστά, βραστά λαχανικά και τα πασπαλίζετε με αλατοπίπερο. Συνοδεύετε με τη δροσερή «πράσινη» σάλτσα που έχετε ετοιμάσει και την οποία σερβίρετε χωριστά, για να παίρνει ο καθένας όση θέλει.

icookgreek.gr