Βόλος: Σακάτεψε τη γυναίκα του με λοστό και πέτρες

Χτυπούσε με σιδερένιο λοστό και πέτρες τη σύζυγό του και ο Βόλος παρακολουθούσε την εξέλιξη της υπόθεσης. 37 μήνες φυλάκιση μετατρέψιμη προς πέντε ευρώ ημερησίως επέβαλε χθες το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου σε 42χρονο Βολιώτη, ο οποίος κρίθηκε ένοχος για ενδοοικογενειακή σωματική βλάβη και για απειλή. Μάλιστα, η ποινή είναι μετατρέψιμη προς πέντε ευρώ ημερησίως, υπό τον όρο ότι ο 42χρονος θα εμφανίζεται δύο φορές στο οικείο αστυνομικό τμήμα κάθε μήνα για να δίνει το παρών.

Το επεισόδιο συνέβη στις 20 Μαΐου του 2013 στις 21.00 το βράδυ σε ευρύτερη περιοχή του Βόλου. Ο 42χρονος, όπως αποδείχτηκε από την ακροαματική διαδικασία, καβγάδισε με τη σύζυγό του για άγνωστο λόγο και άρχισε να τη χτυπάει αλύπητα. Συγκεκριμένα, της επιτέθηκε σπρώχνοντάς την και χτυπώντας τη με μπουνιές και κλωτσιές. Το απερίγραπτο μαρτύριο όμως που έζησε η γυναίκα δεν σταμάτησε εκεί.

Στη συνέχεια ο 42χρονος την έπιασε από τα μαλλιά τραβώντας την και με σιδερένιο λοστό και πέτρες άρχισε να τη χτυπάει σε διάφορα σημεία του σώματός της. Μώλωπες, εκδρομές, θλαστικά τραύματα υπέστη εξαιτίας του επεισοδίου η σύζυγος του δράστη, η οποία ήταν παρούσα χθες στο δικαστήριο και περιέγραψε με κάθε λεπτομέρεια τι συνέβη.

Μπροστά στο επεισόδιο ήταν και η ανήλικη κόρη της. Ο 42χρονος μάλιστα απείλησε την ανήλικη, προξενώντας της μεγάλο τρόμο και ανησυχία. Το δικαστήριο έκρινε ένοχο τον 42χρονο και τον καταδίκασε για ενδοοικογενειακή σωματική βλάβη και για απειλή, ενώ έπαυσε σε εφαρμογή του Νόμου Παρασκευόπουλου τη δίωξη εναντίον του για παράνομη οπλοφορία.

Καταδίκη για υπόθεση κλοπής στο Βόλο

Εν τω μεταξύ, ένοχος για κλοπή που έγινε με τη συμμετοχή και άλλων αγνώστων στοιχείων δραστών κρίθηκε από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου 32χρονος Ρομά, ο οποίος εκτίει ήδη ποινή φυλάκισης στην Κασσαβέτεια για άλλα αδικήματα.

Το δικαστήριο επέβαλε στον 32χρονο ποινή φυλάκισης τριών ετών μετατρέψιμη προς πέντε ευρώ ημερησίας, εμμένοντας στην πρωτόδικη απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Βόλου.

Ο 32χρονος έκλεψε από εργοτάξιο στο Διμήνι διάφορα μηχανήματα επεξεργασίας σκυροδέματος συνολικής αξίας 40.000 ευρώ. Ο καταδικασθείς πάντως, απέρριψε κατηγορηματικά κάθε συμμετοχή του στην κλοπή.

Πηγή: Εφημερίδα Ταχυδρόμος Βόλου, taxydromos.gr