Βολές Μερεντίτη κατά κυβερνητικών στελεχών για τα γεγονότα της Νέας Σμύρνης

Βολές εξαπολύει κατά στελεχών της κυβέρνησης για τα γεγονότα της Νέας Σμύρνης, εξαπολύει με δημοσίευμα του ο νομικός και στέλεχος του Κινήματος Αλλαγής Τρικάλων Άρης Μερεντίτης.

«Ο βουλευτής Κώστας Κυρανάκης ανακοίνωσε σε ζωντανή σύνδεση το ονοματεπώνυμο ενός ανθρώπου που (φέρεται να) συνελήφθη και μάλιστα ανακοίνωσε και τις πολιτικές του πεποιθήσεις και δήλωσε ότι «έχει συγκεκριμένο ποινικό μητρώο».

Ο υπουργός Γιώργος Γεραπετρίτης δήλωσε ότι ο άνθρωπος που συνελήφθη «προέρχεται από συγκεκριμένο αντιεξουσιαστικό χώρο που έχει προγενέστερη σύλληψη σε σχέση με ανάλογα γεγονότα».

Ο υπουργός Μάκης Βορίδης δήλωσε ότι «ο συγκεκριμένος άνθρωπος δεν είναι περαστικός, ήταν μέλος συγκεκριμένου κόμματος αριστερίστικου».

Αυτά που γίνονται από το κυβερνών κόμμα, τους υπουργούς και τους βουλευτές του, είναι εξοργιστικά.

Θα πρέπει ο βουλευτής να μας εξηγήσει πώς έμαθε το ονοματεπώνυμο του συλληφθέντα. Και με ποιο δικαίωμα το δημοσιοποίησε (δεν πρόκειται βέβαια να μας πει).

Θα πρέπει οι 2 υπουργοί να μας ενημερώσουν πώς έμαθαν τα στοιχεία του συλληφθέντα, τις πολιτικές του πεποιθήσεις και το ποινικό του μητρώο (δεν πρόκειται βέβαια να συμβεί).

Θα πρέπει η κυβέρνηση να μας ενημερώσει αν οι πολιτικές πεποιθήσεις ενός πολίτη θεωρούνται πλέον τεκμήριο ενοχής ή εν γένει παραβατικότητας. Αν η κυβέρνηση θεωρεί ότι νομιμοποιείται να κάνει έλεγχο, καταγραφή και δημοσιοποίηση των πολιτικών φρονημάτων των πολιτών. Αν θεωρεί συμβατό με τις αρχές του κράτους δικαίου (που τόσο πολύ επικαλέστηκαν τις προηγούμενες ημέρες) να τοποθετούνται υπουργοί και βουλευτές κατ’ αυτό τον τρόπο, με ύφος σερίφη και προνομιακή (για να το πούμε κομψά) γνώση των προανακριτικών πράξεων. Πώς είναι δυνατό οι υπουργοί της κυβέρνησης να τοποθετούνται σε σχέση με το ποινικό μητρώο των πολιτών. Αν εν τέλει ο Κώδικας Ποινικής Δικονομίας και ο Γενικός Κανονισμός Προστασίας Δεδομένων (GDPR) έχουν την παραμικρή αξία για την κυβέρνηση.

Αλλά δεν πρόκειται να γίνει τίποτα απ’ όλα αυτά. Θα συνεχίσουμε να παρακολουθούμε ανάλογες και χειρότερες αθλιότητες.

Και τελικά υπεύθυνος είναι ο Πρωθυπουργός».