Βολές κατά Αγοραστού και Μιχαλάκη από την Νομαρχιακή Επιτροπή Τρικάλων του ΛΑ.Ο.Σ.

laos

Όταν ο παλαιοκομματισμός και η υποκρισία περισσεύουν

Πριν καλά -καλά καθίσει η σκόνη από την «υπόθεση» του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ κ. Κουτμερίδη, μια άλλη «υπόθεση», με Θεσσαλικό και Τρικαλινό «ενδιαφέρον» έρχεται στην επιφάνεια. Ο λόγος για την Μη Κυβερνητική Οργάνωση (ΜΚΟ) «Ελληνικός Οργανισμός Περιβάλλοντος», που υπέγραψε σύμβαση με την περιφέρεια Θεσσαλίας, αλλά και δήμους της περιοχής, για την απορρόφηση ανέργων, μέσω σχετικών προγραμμάτων.  Μέχρι εδώ,(ας πούμε) όλα καλά. Όταν όμως στο Διοικητικό Συμβούλιο(Δ.Σ) της συγκεκριμένης ΜΚΟ, συμμετέχουν πολιτικά πρόσωπα, τα οποία ασκούν τοπική εξουσία, ζητούν την ψήφο του κόσμου, και καθορίζουν τις τύχες, και την κοινωνική ζωή αυτού του τόπου, τα πράγματα αλλάζουν.

– Δεν είναι δυνατόν να συμμετέχουν-και μάλιστα στο Δ.Σ, της συγκεκριμένης ΜΚΟ, – πολιτικά πρόσωπα όπως ο αντιπερειφερειάρχης Τρικάλων κ. Μιχαλάκης.

– Δεν είναι δυνατόν να ανέχεται τέτοιες καταστάσεις ο περιφερειάρχης κ. Αγοραστός.

– Δεν είναι δυνατόν να καταγγέλλει (και ορθά) η Ν.Δ. την «περίπτωση» Κουτμερίδη, και τώρα να σιωπά.

– Δεν είναι δυνατόν το πολιτικό προσωπικό της Θεσσαλίας και του νομού μας, να ανέχεται την μετάλλαξη του παλαιοκομματισμού.

– Δεν είναι δυνατόν οι ηγεσίες, των κομμάτων «εξουσίας», να μιλούν για «διαφάνεια» και «επανεκκίνηση» του κράτους και σήμερα να κάνουν πως «δεν καταλαβαίνουν». Και εδώ είναι που περιμένουμε από τον κ. Σαμαρά να τοποθετηθεί, για το θέμα που προκύπτει, με τον αντιπεριφερειάρχη  και τον περιφερειάρχη που στήριξε.

Καθαρές κουβέντες. Αν κάποιοι θέλουν να κάνουν ΜΚΟ, γιατί είναι ποιο «ευαίσθητοι» από εμάς τους υπόλοιπους, αν κάποιοι θέλουν να κάνουν συλλόγους, για την προστασία των κολεόπτερων, η για ότι άλλο νομίζουν, είναι ελεύθεροι να το κάνουν. Οι νόμοι του κράτους, πολύ σωστά, τους δίνουν αυτό το δικαίωμα. Μακριά όμως από «προγράμματα» που παίζουν με τις τύχες των ανθρώπων, μακριά από τα κρατικά ταμεία, μακριά από «επιδοτήσεις».

Εμείς θα είμαστε εδώ. Θα παρακολουθούμε το θέμα και αν χρειαστεί θα επανέλθουμε. Περιμένουμε όμως και από τις υπόλοιπες αυτοδιοικητικές και πολιτικές δυνάμεις να τοποθετηθούν. Η κοινωνία σήμερα δεν ανέχεται τέτοιες καταστάσεις. Μας παρακολουθεί και μας κρίνει όλους. Και μάλιστα αυστηρά.