«Βλάχικη» συνεργασία με συνένωση δυνάμεων για την ανάπτυξη του ορεινού όγκου

Μια απρόσμενη φιλική συνάντηση μεταξύ των δυο βλάχων και αιρετών των όμορων νομών, στο περιθώριο της επίσκεψης του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στα Τρίκαλα, αποτέλεσε πεδίο κοινού ενδιαφέροντος για το ορεινό σύμπλεγμα της Πίνδου.

Ο Περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέκος Καχριμάνης και ο Αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου Τρικάλων Χρήστος Ζαραμπούκας, ανανέωσαν το ραντεβού για μια γενικότερη συζήτηση συνεργασίας, με θέμα την ορεινή περιοχή λόγω ιδιαίτερου ενδιαφέροντος, ως καταγόμενοι από τα δυο γνωστά βλαχοχώρια Μέτσοβο και Κρανιά Ασπροποτάμου Οι ορεινοί όγκοι του Νομού Τρικάλων και ιδίως στις περιοχές που συνορεύουν με την Ήπειρο, προσφέρονται για δραστηριότητες που θα αναδείξουν την ομορφιά τους και θα παρέχουν οικονομικά οφέλη στους κατοίκους των περιοχών και ευρύτερα στην οικονομία του νομού.

Ο πρώτος ορεινός όγκος στην περιοχή του Ασπροποτάμου που έχει άμεση πρόσβαση με το Μέτσοβο έχει φυσική ομορφιά, ποικιλομορφία και από πολλά σημεία παρέχει εκπληκτική θέα και φυσικά χαρακτηρίζεται και από το αλπικό τοπίο Η ορεινή γραμμή που προσδιορίζεται περιμετρικά του φράγματος της Μεσοχώρας μπορεί να αποτελέσει εναλλακτική τουριστική πρόταση για τους κατοίκους του αστικού κέντρου, τόσο από τα Τρίκαλα όσο και από την Άρτα, με δικά τους ιδιαίτερα χαρακτηριστικά και δυνατότητες. Ήδη, σε κάποια από τα χωριά του βόρειου ορεινού όγκου η ιδιωτική πρωτοβουλία έχει δημιουργήσει πόλους έλξης για ημερήσιες εκδρομές αναψυχής, άθλησης και φαγητού. Ωστόσο, είναι δεδομένο ότι υπάρχει περιθώριο σημαντικής αναβάθμισης του προσφερόμενου ορεινού τουριστικού προϊόντος. Σε αυτή την προσπάθεια πρέπει να συνδράμουν με μεταξύ τους συνεργασία οι φορείς των Τρικάλων και της Ηπείρου, σε επίπεδο τοπικής αυτοδιοίκησης και επιμελητηρίων.