Βιβλιοθήκη Καλαμπάκας: Μένουμε σπίτι, συνδεόμαστε με βιβλιοθήκη!

Ακόμη κι όταν βρισκόμαστε σε καραντίνα, υπάρχουν τρόποι να κάνουμε αυτόν τον ακούσιο εγκλεισμό ευχάριστο και παραγωγικό. Μπορεί να απουσιάζει η εκ του πλησίον επαφή, αλλά δεν υπάρχει λόγος για κοινωνική απομόνωση.

Γι’ αυτό το λόγο, η Βιβλιοθήκη Καλαμπάκας ξεκινάει πιλοτικά διαδικτυακές συναντήσεις, όπου θα υπάρχει η δυνατότητα συνομιλίας με συγγραφείς, ψυχολόγους, εκπαιδευτικούς κλπ. και καλεί το κοινό της, και όχι μόνο, να συμμετέχει.

Το Σάββατο4/4/2020 στις 5:00 μ.μ.,θα πραγματοποιηθεί η πρώτη τηλεδιάσκεψη με τη συγγραφέα κα. Πηνελόπη Κουρτζή. Η κα Κουρτζή σπούδασε Βιοτεχνολογία και εργάζεται στον ιδιωτικό τομέα. Έχει διακριθεί σε διαγωνισμούς ποίησης και έχει γράψει και θεατρικά έργα. Θα μιλήσει για τα βιβλία της και την απόφασή της να ασχοληθεί με τη συγγραφή και, φυσικά, θα απαντήσει σε ερωτήσεις του κοινού.

Παρακάτω ακολουθούν κάποια βήματα που θα βοηθήσουν το κοινό να συνδεθεί στη πλατφόρμα τηλεδιάσκεψης. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να παρακολουθήσουν και να συμμετέχουν μέσω διαδικτύου ακολουθώντας τονσύνδεσμο:

https://zoom.us/j/953672907

Βήματα σύνδεσης:

 1. Κάντε κλικ στον σύνδεσμο που σας έχει αποσταλεί ή αντιγράψτε τον στη γραμμή διεύθυνσης του προγράμματος περιήγησης που χρησιμοποιείτε (Chrome/Explorer/Edge/Mozilla)
 2. Στη ιστοσελίδα που θα ανοίξει επιλέξτε ένα από τα παρακάτω:
  1. Άνοιγμα Zoom/OpenZoom (αν χρησιμοποιείτε Chrome),
  2. Εκτέλεση/Run (αν χρησιμοποιείτε Internet Explorer η Microsoft Edge)
  3. Αποθήκευση/Save και στη συνέχεια κάντε κλικ στο αρχείο που αποθηκεύσατε (αν χρησιμοποιείτε MozillaFirefox)
 3. Μόλις εγκατασταθεί η εφαρμογή, εμφανίζεται το παράθυρο του Zoom, όπου βάζετε το όνομά σας και επιλέγετε JoinMeeting
 4. Στο επόμενο παράθυρο επιλέγετε Joinwith Computer Audio
 5. Είστε πλέον συνδεδεμένοι με τη Βιβλιοθήκη Καλαμπάκας!

Σας περιμένουμε για μια ευχάριστη συζήτηση που θα δώσει χρώμα στη καθημερινότητά μας!