Βγάζουν σε διαθεσιμότητα – απολύουν στα σχολεία!

aithousa_didaskslias

 

 

 

 

Με έγγραφό του, με την ένδειξη «ΥΠΕΡΕΠΕΙΓΟΝ», το Υπουργείο Παιδείας ζητάει από τα (συνδιοικητικά) Υπηρεσιακά Συμβούλια διάφορων βαθμίδων ΠΥΣΔΕ-ΑΠΥΣΔΕ-ΚΥΣΔΕ (αυτά στα οποία… θριάμβευσε η Αριστερά στις πρόσφατες εκλογές τους) τα πλήρη στοιχεία των εκπαιδευτικών, στους οποίους επιβλήθηκαν από τα παραπάνω όργανα ποινές της προσωρινής ή οριστικής παύσης, αλλά και εκείνων οι οποίοι έχουν παραπεμφθεί (και δεν έχουν κριθεί!) για πειθαρχικά παραπτώματα όπως:
«…την παράβαση καθήκοντος…, της χαρακτηριστικώς αναξιοπρεπούς ή ανάξιας για υπάλληλο διαγωγής εντός ή εκτός υπηρεσίας…, της άρνησης σύμπραξης συνεργασίας ή εγγράφων κατά τη διεξαγωγή έρευνας…, της μη τήρησης του ωραρίου…, της ανάρμοστης συμπεριφοράς προς τους πολίτες κοκ»,
καθώς και εκείνων οι οποίοι:
«στερήθηκαν την προσωπική τους ελευθερία ύστερα από απόφαση Ποινικού Δικαστηρίου…, για τους οποίους εκδόθηκε εναντίον τους ένταλμα προσωρινής κράτησης και στη συνέχεια ήρθη η προσωρινή κράτηση κοκ».
Για αυτούς, «η θέση σε αργία επέρχεται αυτοδικαίως με τη δημοσίευση του Νόμου 4093/2012» και«αποδεσμεύονται από τα Μητρώα Μισθοδοτούμενων»!
Με άλλα λόγια, όποιος έχει αντιμιλήσει στο διευθυντή του, όποιος έχει συλληφθεί σε καμία διαδήλωση, όποιος έχει στοχοποιηθεί από οποιονδήποτε, κάνει στα γρήγορα τη διαδρομή πειθαρχικό – απόλυση! Με πονηρό τρόπο τσουβαλιάζουν κάθε είδους «παρεκτροπή» από τη νομιμότητα, προκειμένου να μας πουν ότι καλύπτουμε τους παραβάτες. Ποιοι; Αυτοί που έχουν τσαλαπατήσει κάθε δικαίωμα σε υγεία-παιδεία-ιατροφαρμακευτική περίθαλψη-εργασία!
Όχι, δεν είναι επιστημονική φαντασία. Είναι η Ελλάδα των μνημονίων, της τρόικα, τρικομματικής συγκυβέρνησης. Είναι το καθεστώς έκτακτης ανάγκης, η δικτατορία του ιμπεριαλισμού και της αστικής τάξης… Είναι το μήνυμα που στέλνεται ότι όποιο κεφάλι σηκωθεί, θα κοπεί. Για να κοπούν ΟΛΑ χωρίς αντίσταση. Θα υποκύψουμε;

Άμεσα γενικές συνελεύσεις – Να μπλοκάρουμε τις απολύσεις! 

Να οργανώσουμε τις αντιστάσεις – να προετοιμάσουμε την αναμέτρηση! 

Αγωνιστικές Κινήσεις Εκπαιδευτικών Τρικάλων