Μανιτάκης: Οσο είμαι υπουργός δεν θα απολυθεί ούτε ένας δημόσιος υπάλληλος

manitakis

 

 

 

Ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Αντώνης Μανιτάκης δήλωσε σήμερα στη Βουλή ότι δεν πρόκειται να υπογράψει για την απόλυση ούτε ενός δημοσίου υπαλλήλου, σημειώνοντας χαρακτηριστικά: Οσο είμαι υπουργός δεν θα βάλω την υπογραφή μου.

Ο υπουργός υποστήριξε επίσης ότι δεν υπάρχει πλέον από την Τρόικα η απαίτηση για 150.000 απολύσεις καθώς ο αριθμός αυτός έχει καλυφθεί μέσω των συνταξιοδοτήσεων. Απλώς, τόνισε δεν θα γίνουν προσλήψεις έτσι ώστε ο αριθμός των υπαλλήλων να ευθυγραμμιστεί με την απαίτηση της Τρόικα.

Σύμφωνα με τον υπουργό οι θέσεις που θα μένουν κενές θα καλύπτονται με τις μετατάξεις όσων τίθενται σε διαθεσιμότητα.

Ο καβγάς με τον Αλέξη Μητρόπουλο

Λίγο αργότεραμ ο κ.Μανιτάκης ξέσπασε κατά του ΣΥΡΙΖΑ και του Αλέξη Μητρόπουλου καθώς ο βουλευτής τον διέκοπτε συνέχεια και του έλεγε ότι θα απολυθούν δημόσιοι υπάλληλοι.

Σε υψηλούς τόνους ο υπουργός του είπε: «Γιατί τόση χαρά, τόσο πάθος, τόσος αγώνας να αποδείξετε ότι θα απολυθούν υπάλληλοι; Και εγώ να λέω συνεχώς ότι δεν θα απολυθούν . Εγώ το διάβασα το μνημόνιο. Κάνω αγώνα για ένα κοινό σκοπό, για να μην γίνουν απολύσεις. Αν το θέλετε και εσείς αυτό βοηθήσετε με και μην μου κάνετε αντιπολίτευση. Γιατί αμφισβητείτε τις προθέσεις μου; Δεν έχετε διαβάσει το μνημόνιο λέτε μόνο κάποια αποσπάσματα και χρησιμοποιείται μια δικολαβίστικη πρακτική. Δεν απολογούμαι για το μνημόνιο αλλά για αυτά που κάνω εγώ”

Ο κ. Μητρόπουλος ζήτησε επί προσωπικού το λόγο και απάντησε στον υπουργό ότι είναι όνειδος αυτά που είπε ο υπουργός και κυρίως η φράση δικολαβίστικη πρακτική και πρόσθεσε: «Εδωσα αγώνες από μαθητής κατά της Χούντας για να είστε σήμερα εδώ και να κάνετε αυτά που κάνετε. Περιμένω μέχρι το τέλος της συνεδρίασης να μου ζητήσετε συγγνώμη».

Πηγή:iefimerida.gr

 

 

.