Βελτιώνεται η κατάσταση στα Τρίκαλα

kounoupia-psekasmoi1

Κάναμε πολλές φορές κριτική για ένα μεγάλο πρόβλημα που αντιμετωπίζει η περιοχή μας, όπως είναι τα ενοχλητικά κουνούπια.

Που παρόλα τα προγράμματα καταπολέμησης και αντιμετώπισης, τα εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ που δαπανήθηκαν, φαίνονταν ότι κάτι στραβό συμβαίνει.

Και ότι το πρόγραμμα δεν περπατούσε και τόσο καλά αφού ακόμα και την περίοδο της έντονης καταπολέμησης τους με ελικόπτερα και επίγεια μέσα, οι πληθυσμοί των κουνουπιών συνέχιζαν να είναι μεγάλοι.

Σε πολλά χωριά ήταν αποτρεπτικό να βγαίνεις το απόγευμα και το σούρουπο στη βεράντα σου, ή να απολαύσεις τον καφέ σου χωρίς να σου επιτεθούν δεκάδες κουνούπια.

Οι δικαιολογίες που υπήρχαν ήταν του στυλ ότι οι βροχοπτώσεις και οι μη ιδανικές καιρικές συνθήκες χάλαγαν όλη την δουλειά που είχε γίνει για την καταπολέμηση τους.

Φέτος όμως μπορούμε να πούμε ειδικά αυτή την περίοδο ότι τα αποτελέσματα της καταπολέμησης έγιναν πλέον αισθητά σε πολλά χωριά.

Και στην πόλη πάντως τα πράγματα δεν είναι άσχημα.

Δεν γνωρίζουμε τι γίνεται καλύτερα φέτος από άλλες χρονιές, αλλά αυτό που μας λένε κάτοικοι από πολλά χωριά και το διαπιστώσαμε και οι ίδιοι, είναι ότι σαφώς τα πράγματα είναι καλύτερα από άλλες χρονιές, τουλάχιστον αυτή την περίοδο.

Αν συνεχιστεί αυτό, θα μας εκπλήξουν ευχάριστα οι υπεύθυνοι.

.