Βάζουν «φωτιά» στο πολιτικό σκηνικό των Τρικάλων δημοσκοπήσεις για Περιφέρεια, Δήμο Τρικκαίων και Βουλή

Αλλεπάλληλες δημοσκοπήσεις που διενεργούνται στα Τρίκαλα τον τελευταίο καιρό, κατόπιν παραγγελίας από ενδιαφερόμενα στελέχη και κόμματα, για την Περιφέρεια Θεσσαλίας, τον Δήμο Τρικκαίων και το ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας για τις εθνικές εκλογές, βάζουν κυριολεκτικά «φωτιά» στο τοπικό πολιτικό σκηνικό, κάνοντας κάποιους να χαίρονται και κάποιους άλλους να «χάνουν» τον ύπνο τους.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει στην διάθεση του το trikalaIN, όσον αφορά την Περιφέρεια Θεσσαλίας φαίνεται να είναι παγιωμένο ένα μεγάλο σταθερό προβάδισμα του νυν Περιφερειάρχη Κώστα Αγοραστού έναντι του «αντιπάλου» του Νίκου Τσιλιμίγκα, ο οποίος στην ουσία δεν έχει δώσει ακόμη το στίγμα των πολιτικών του προθέσεων, ούτε έχει ανακοινώσει ακόμη υποψήφιους Περιφερειακούς Συμβούλους. Αυτή η τακτική που ακολουθεί μέχρι σήμερα ο Τσιλιμίγκας, με την χαρακτηριστική αργοπορία να ανακοινώσει την επίσημη κάθοδο του στην Περιφέρεια και να ανακοινώσει ονόματα, οδηγεί με μαθηματικά ακρίβεια και με γοργούς ρυθμούς τον Κώστα Αγοραστό να κερδίζει την Περιφέρεια Θεσσαλίας από την πρώτη κιόλας Κυριακή και μάλιστα με χαρακτηριστική άνεση.

Παρόμοια εικόνα επικρατεί και στον Δήμο Τρικκαίων, με τον νυν Δήμαρχο Δημήτρη Παπαστεργίου να συγκεντρώνει τέτοιο ποσοστό που να του δίνει άνετη νίκη και αυτουνού από την πρώτη Κυριακή. Η υποψηφιότητα του Κώστα Κρεμμύδα δεν έχει αποκτήσει ακόμη τα δυναμικά εκείνα χαρακτηριστικά που θα του επιτρέψουν να ελπίζει σ’ ένα πολύ καλό αποτέλεσμα και μένει να δούμε αν θα μπορέσει να πετύχει κάτι τέτοιο, ύστερα από την πρώτη επίσημη προεκλογική του συγκέντρωση την ερχόμενη Κυριακή στο Φρούριο Τρικάλων και τι αντίκτυπο θα προκαλέσει στην τοπική κοινωνία.

Ο επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Γιώργος Καϊκης κυμαίνεται σε σταθερά ικανοποιητικά ποσοστά, ενώ ακόμη η υποψηφιότητα του Γιώργου Μητσιούλη που δεν έχει στην ουσία ακόμη ανακοινωθεί και δεν υπάρχει σαφές στίγμα προς το εκλογικό σώμα, βρίσκεται σε χαμηλά ποσοστά. Ίσως κάτι τέτοιο αλλάξει το επόμενο διάστημα, αν και εφόσον υπάρξουν επίσημες ανακοινώσεις καθόδου του στον Δήμο.

Μεγάλο ενδιαφέρον παρουσιάζει και η κατάσταση για τις εθνικές εκλογές, καθώς η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει στα Τρίκαλα ποσοστά μεταξύ 28%-32% και ο ΣΥΡΙΖΑ 16%-20%, ενώ μάχη για την τρίτη θέση δίνουν η Χρυσή Αυγή, το Κίνημα Αλλαγής και το ΚΚΕ.Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει η κατάσταση, όπως έχει ήδη αρχίσει να διαμορφώνεται μεταξύ των υποψηφίων στο ψηφοδέλτιο της ΝΔ στα Τρίκαλα.  Και στις δύο δημοσκοπήσεις  που έχουν διενεργηθεί γι’ αυτό το σκοπό, ο νυν Βουλευτής Κώστας Σκρέκας διατηρεί σαφές και σταθερό προβάδισμα έναντι όλων των συνυποψηφίων του, με δεδομένo ότι υπάρχει διάχυτο στην κοινωνία το ενδεχόμενο να αναλάβει υπουργική καρέκλα στην μελλοντική κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Να σημειωθεί πως στις δημοσκοπήσεις για το ψηφοδέλτιο της ΝΔ στα Τρίκαλα, δεν συμπεριλήφθηκε το όνομα του Αντιπεριφερειάρχη Τρικάλων Χρήστου Μιχαλάκη, ούτε αυτό του γιατρού και Περιφερειακού Συμβούλου Βασίλη Αναγνωστοπούλου.