Η Βασιλόπιτα που πρέπει οπωσδήποτε να φτιάξετε για την αρχή του χρόνου!

Tα ελληνικά έθιμα για την περίοδο των Χριστουγέννων είναι πολλά και φυσικά τίποτα δε λέει «Καλή Χρονιά» όσο μία πεντανόστιμη Βασιλόπιτα που θα κόψετε με τους αγαπημένους σας για να μπει με το «δεξί» ο καινούριος χρόνος!

Οι συνταγές που υπάρχουν είναι πάρα πολλές, βασιλόπιτα τσουρέκι, κέικ, ψωμί, μέχρι και τούρτα… Γιατί όμως να παιδεύεσαι; Σου έχουμε εδώ την πιο εύκολη συνταγή που θα φτιάξει στο «τσακ-μπαμ» και θα τους ξετρελάνεις όλους.

Πάμε λοιπόν!

Υλικά συνταγής

  • 1/2 κιλό αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 1 κ.γ. κοφτό μπέικιν πάουντερ
  • 250 γρ. βούτυρο ή μαργαρίνη μαλακωμένο καλά σε θερμοκρασία δωματίου
  • 450 γρ. ζάχαρη
  • 5 αυγά
  • 1 1/2 φλ. τσαγιού γιαούρτι στραγγιστό
  • 2 καψουλίτσες βανίλιας
  • χυμός + ξύσμα 1 πορτοκαλιού

Εκτέλεση συνταγής

  1. Προθερμαίνετε στους 180 βαθμούς. Βουτυρώστε και αλευρώστε ένα ταψί 28 εκ.
  2. Χτυπάτε στο μίξερ το βούτυρο να αφρατέψει. Προσθέτετε τη ζάχαρη τμηματικά και ένα ένα τα αυγά. Συνεχίζετε το χτύπημα για 4 λ και προσθέτετε και διαδοχικά το αλεύρι (όσο πάρει για να έχετε μια αφράτη ζύμη) με τις βανίλιες, το μπέικιν πάουντερ και το χυμό με το ξύσμα πορτοκαλιού και το γιαούρτι εναλλάξ.
  3. Ρίχνετε το μείγμα στο ταψί και ψήνετε στο προθερμασμένο φούρνο για 50-60 λ περίπου ή μέχρι όταν βυθίσετε ένα καλαμάκι στο κέντρο της, αυτό βγεί στεγνό και καθαρό. Βγάζετε από το φούρνο τη βασιλόπιτα και την αφήνετε μέσα στο ταψί για 10 λ να “σταθεί”.
  4. Στη συνέχεια την αναποδογυρίζετε σε πιατέλα, “μπήγετε” το τυχερό “φλουρί” κάθετα σε κάποιο σημείο και την ξανα-αναποδογυρίζετε στη πιατέλα. Όταν κρυώσει καλά τη πασπαλίζετε με ζάχαρη άχνη και τη διακοσμείτε με χριστουγεννιάτικα στολίδια.

Πηγή: sintayes.gr