Βασίλης Παππάς: Προς υποψήφιους δημάρχους Τρικάλων, Καλαμπάκας, Πύλης, Φαρκαδόνας

pappas vasilis

Αγαπητοί υποψήφιοι
Εσείς που προσπαθείτε να είσαστε ακομμάτιστοι, υπεράνω, να λειτουργείτε με πλήρη διαφάνεια, εσείς που στέλνετε μηνύματα για τη μέρα της δασοπονίας (τι και αν έχετε τσιμεντώσει τα πάντα), εσείς που κόπτεστε κατά του ρατσισμού (αλλά κυνηγάτε τους λαθρομετανάστες και κλείνετε τα μάτια στην εξαθλιωτική εκμετάλλευση που υφίστανται), εσείς που πιστεύετε σε έργα πολιτισμού και παιδείας, και δεν γνωρίζετε για τις δράσεις των δημοτικών βιβλιοθηκών σας, (όπου υπάρχουν ακόμη), εσείς τον Σεπτέμβρη θα διαγκωνίζεσθε, πρώτο τραπέζι, στους αγιασμούς των σχολείων.
Γνωρίζετε ότι σήμερα απολύθηκαν από την εκπαίδευση 230 έως 260 εκπαιδευτικοί; Γνωρίζετε, αφού κόπτεσθε για την αξιολόγηση, ότι δεν αξιολογήθηκε κανείς τους και απολύθηκαν από το σωρό; Γνωρίζετε ότι συνάδελφος με έπαινο αριστείας, τον οποίο παρέλαβε από τον ίδιο τον υπουργό, απολύθηκε από την εργασία του; Γνωρίζετε ότι και αυτοί έχουν παιδιά και όνειρα και υποχρεώσεις και … και… και… Γνωρίζετε ότι η παρεχόμενη παιδεία εκ του υπουργείου ακυρώνεται με το πλήθος των αντιδραστικών εκπαιδευτικών μέτρων που ως λαίλαπα έχουν ενσκήψει στην δημόσια εκπαίδευση; Γνωρίζετε ότι η ενισχυτική διδασκαλία ή η πρόσθετη διδακτική στήριξη δεν έχουν ξεκινήσει ακόμη, ή ξεκίνησαν «για το θεαθήναι» αρχές Μαρτίου;
Αλήθεια τι έχετε κάνει για να αμβλύνετε τις εκπαιδευτικές ανισότητες;
Εκτός από την ρητορική των λόγων και των μεγαλόσχημων και βερμπαλιστικών αναφορών για την εκπαίδευση, μπορείτε να μας δώσετε ένα δείγμα γραφής; Τι λέτε στους απολυμένους; Το κράτος έχει να απολύσει εκπαιδευτικό από το 1936. Τους απέλυε ο Μεταξάς γιατί εμφορούντο από αντεθνικάς ιδέας. Και μην νομίζετε ότι ήταν μόνον αριστεροί. ΄Ηταν και πολλοί βενιζελικοί, αυτοί την «πάτησαν» με το ιδιώνυμο του Βενιζέλου. Τώρα έχουμε νέες απολύσεις.
Μια δήλωση συμπαράστασης, μια έκκληση να επιστρέψουν στο σώμα της εκπαίδευσης, εσείς οι ακομμάτιστοι, που τα βλέπετε με νέα πνοή, με όραμα, σαν καλοκουρδισμένο ρολόι θα κάνετε; Ή θα σκύψετε πάλι το κεφάλι στις επιταγές της τρόικα;
Τον Σεπτέμβριο θα μας ευχηθείτε καινούργια χρονιά, αγνοώντας τα δάκρυα των απολυμένων, και βλέποντας όλους εμάς τους υπολοίπους, ως τα νέα θύματα στην αρένα των απολύσεων!!!

Βασίλης Παππάς – Πρωτοβουλία Εκπαιδευτικών Τρικάλων

ΥΓ. κάποιοι θα ισχυριστούν. Στο 1.500.000 χιλιάδες απολυμένων του ιδιωτικού τομέα προστέθηκαν και άλλοι 260 εκπαιδευτικοί. Έ και. Είναι η λογική «όχι να προστατεύσω την δική μου κατσίκα, αλλά να πεθάνει η κατσίκα του γείτονα»!