Βασίλης Παππάς : ΟΧΙ

 pappas v

« Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται ζυγό δουλείας ας έχωσι, θέλει αρετή και τόλμη η ελευθερία»
Α. Κάλβος

ΟΧΙ στην καταδυνάστευση του λαού
ΟΧΙ στα λαμόγια, που έχουν το θράσος να μιλούν για επιδοτήσεις στους αγρότες, αυτοί που υπέγραφαν και πλούτιζαν από τι ς επιδοτήσεις.
ΟΧΙ στους κρατικοδίαιτους που εξακολουθούν να κυκλοφορούν με κρατικά αυτοκίνητα και να μας κουνούν το δάκτυλο περί ηθικής.
ΟΧΙ σε αυτούς που βγήκαν στη σύνταξη στα 50 τους, με παχυλές απολαβές και τώρα μας κουνούν το δάκτυλο και μας προτρέπουν να εργαστούμε μέχρι τα 70 μας, για να επιδοτούμε τις δικές τους συντάξεις.
ΟΧΙ στους συνδαιτυμόνες του Σημίτη (Αρβελέρ, Φασιανός κά.) οι οποίοι περιφερόμενοι στα μπαρ του Κολωνακίου και του Μεγάρου Μουσικής με ένα ποτήρι στα χέρια (ξέρετε εκείνο που κρατούν με την χαρτοπετσέτα) καθόριζαν τα πολιτιστικά πράγματα της χώρας και τις επιδοτήσεις του ΕΣΠΑ.
ΟΧΙ στους φίλους του Τζοχατσόπουλου, του Μαντέλη, του Μαυράκη, του Τσουκάτου (που χάθηκε αυτή η ψυχή), του Μητσοτάκη με τη Siemens, του νόμιμου και ηθικού Βουλγαράκη, της Energa (ιδιωτικής ΔΕΗ) που έτρωγαν τα λεφτά με «ξεκ@λ@» στη Μύκονο.
ΟΧΙ στην κατάργηση της Δημοκρατίας και των Εκλογών, επειδή κάποιοι θέλουν να μας μετατρέψουν σε προτεκτοράτο.
ΟΧΙ σε εκείνους που διαχειρίστηκαν τις λίρες των ΄Αγγλων το 1940-45, μετά άλλαξαν στρατόπεδο και έγιναν απηνείς διώκτες των δημοκρατικών δικαιωμάτων του λαού (στις μικρές κοινωνίες δεν μπορείς να ξεφύγεις).
ΟΧΙ στις ψευδαισθήσεις ότι ψηφίζοντας ναι μαζί με τον Μητσοτάκη, τον Θεοδωράκη, τον Σημίτη, θα περισσέψουν και για σένα μερικά ψίχουλα ανάπτυξης.
ΟΧΙ στην τρομολαγνεία των παράνομων καναλιών που βλέπουν να πλησιάζει η ώρα να πληρώσουν το κόστος της λειτουργίας τους .
ΟΧΙ στη λήθη της Ιστορίας μας.

Όταν θα μας ρωτήσουν τα εγγόνια μας παππού εσύ τι έκανες στη ζωή σου, ποιες επιλογές και ιδανικά υπηρέτησες, να μπορούμε να πούμε.

Ο πατέρας μου ήταν στο Αντάρτικο του Ζέρβα την πρώτη περίοδο, μέχρι τη συμφωνία της Πλάκας, και κατόπιν ως δάσκαλος διαχειριστής της βοήθειας της UNRA σε χωριά της Κόνιτσας και δεν πήρε για τον εαυτό του ούτε ένα σακάκι (αν θέλετε το πιστεύετε), και ο πεθερός μου διαχειριστής των αποθηκών του ΕΛΑΣ Τρικάλων , και διαχειριστής υλικού με «διακοπές» στη Μακρόνησο και χωρίς ούτε μια λίρα στην κατοχή του (αυτό δεν μπορείτε να το διαψεύσετε).

ΟΧΙ λοιπόν, γιατί έτσι πρέπει να γίνει .

Βασίλης Παππάς – εκπαιδευτικός

.