Βασιλειάδης: Επ’ αόριστον διακοπή του πρωταθλήματος μετά τα έκτροπα

Μετά την σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου ο υφυπουργός Αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης ανακοίνωσε την απόφαση της κυβέρνησης για διακοπή της Super League μετά τα έκτροπα στην Τούμπα.

«Η κυβέρνηση εδώ και 3 χρόνια έχει δώσει μεγάλες μάχες για να εξυγιάνει τον πολύπαθο χώρο του ποδοσφαίρου δεν θα επιτρέψουμε να διακινδυνεύσει η προσπάθεια αναλαμβάνοντας όπου χρειαστεί και το πολιτικό κόστος» δήλωσε ο υφυπουργός και πρόσθεσε: «Υπό αυτό το πρίσμα αποφασίσαμε να διακόψουμε το πρωτάθλημα, τις αμέσως επόμενες ώρες θα ξεκινήσουμε επαφές με την ομοσπονδία, τις ποδοσφαιρικές ομάδας και τη Λίγκα. Είμαστε σε επαφή με την UEFA. Το πρωτάθλημα  δεν θα ξαναξεκινήσει αν δεν υπάρξει νέο σαφές πλαίσιο. Τις επόμενες ώρες θα κάνουμε κι άλλες ανακοινώσεις».

«Όλα είναι στο τραπέζι», είπε ο κ. Βασιλειάδης, απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων και παρέπεμψε στην επικοινωνία που θα έχει τις επόμενες ώρες με τους αρμόδιους φορείς, ενώ διαβεβαίωσε ότι θα ληφθούν οι απαραίτητες πρόνοιες για την Εθνική Ομάδα.

Δείτε τις δηλώσεις Βασιλειάδη: 

Είχε προηγηθεί  γραπτή  δήλωση του υφυπουργού λίγο μετά τα μεσάνυχτα με την οποία πήρε θέση για όσα συνέβησαν στην Τούμπα.

Αναλυτικά η δήλωση του κ. Βασιλειάδη:

“Οι σημερινές εικόνες πληγώνουν πρώτα από όλα τους φίλους του ΠΑΟΚ και κατ επέκταση όλους τους φίλους του ποδοσφαίρου. Εικόνες όπου παράγοντες μπαίνουν οπλοφορώντας στους αγωνιστικούς χώρους μας γυρνούν πολλά χρόνια πίσω. Τέτοιου είδους ακραία φαινόμενα απαιτούν γενναίες αποφάσεις. Ξεκινήσαμε μια προσπάθεια εξυγίανσης του ποδοσφαίρου απέναντι σε πανίσχυρους αντιπάλους και κατεστημένα κυκλώματα. Και φέτος μετά από χρόνια είχαμε το πιο συναρπαστικό και πιο δίκαιο πρωτάθλημα. Δε πρόκειται να επιτρέψουμε σε κανέναν να μας εκτρέψει από το στόχο μας, ακόμη κι αν χρειαστεί σε συνεννόηση με την ΟΥΕΦΑ να πάρουμε δύσκολες αποφάσεις”.

thetoc.gr