Βαγγ. Ντίκος: Υποκλινόμαστε στο μεγαλείο του Μίκη Θεοδωράκη

Στην ιδιαίτερη πατρίδα του τα Τρίκαλα, βρίσκεται αυτές τις μέρες ο γνωστός τραγουδοποιός του νέου κύματος και ιδιοκτήτης της μπουάτ «Απανεμιά» στη Πλάκα Βαγγέλης Ντίκος, ο οποίος πρωταγωνίστησε για πολλά χρόνια στο νεοκυματικό και όχι μόνο τραγούδι μέσα από τις μπουάτ, μαζί με τους Γιώργο Ζωγράφο, Γιάννη Αργύρη, Πόπη Αστεριάδη, Γιάννη Πουλόπουλο, Λίνο Κόκκοτο, Τάκη Κωνσταντακόπουλο, Μιχάλη Βιολάρη και τόσους άλλους, σφραγίζοντας με τις δημιουργίες του και την παρουσία του μια ολόκληρη εποχή.

Ο Βαγγέλης Ντίκος κατάγεται από την Τζούρτζια Ασπροποτάμου και κάθε χρόνο τέτοια εποχή βρίσκεται για ολιγοήμερες διακοπές στα Τρίκαλα μαζί με την γυναίκα του Ελένη, που και αυτή έλκει την καταγωγή της από την Κρανιά.

Όπως ο ίδιος δήλωσε στο trikalaIN.gr με αφορμή το θάνατο του μεγάλου μουσικοσυνθέτη Μίκη Θεοδωράκη «Ο Μίκης πέρα από ένας σπουδαίος συνθέτης, ο σπουδαιότερος όλων στη μεταπολεμική Ελλάδα, υπήρξε και ένας μεγάλος Έλληνας που με τη μουσική του και τη στάση ζωής του, βοήθησε και ενέπνευσε ένα ολόκληρο λαό να ανεβεί λίγο ψηλότερα. Είναι ο γίγαντας και ο ογκόλιθος της τέχνης, που την υπηρέτησε με την μουσική του περήφανα, αγέρωχα, ειλικρινά και πάντα με τον δέοντα σεβασμό. Θα είναι πάντα στη καρδιά μας με τις μουσικές του νότες, που πάντα θα τραγουδάμε. Δεν υπάρχει Έλληνας που να μην υποκλίνεται σήμερα μπροστά στο μεγαλείο του Μίκη».

Αξίζει να σημειωθεί πως ο Βαγγέλης Ντίκος τραγούδησε με την κιθάρα του σε 2η εκτέλεση, ορισμένα από τα εμβληματικά τραγούδια του Μίκη Θεοδωράκη.