Βάιος Φασούλας : Καθοδόν προς τις κάλπες του Σεπτέμβρη του 2015

fasulas vaios

Ο τάφος της Ελλάδας ανοίχτηκε από τον δικομματισμό-διπολισμό. Μένει μόνο η ταφόπλακα ή μια ανάσταση. Ψηφοφόροι μην την εμποδίζεται. Δεθείτε στις ελπίδες σας, κερώστε τα αφτιά σας και αφήστε την τηλεκομματική καταιγίδα να οργιάζει· κάποια στιγμή θα περάσει…

Γράφει ο αριστερός αντιμνημονιακός Θεσσαλός Πολίτης Βάιος Φασούλας

Η εξοικείωσή μας και ο έρωτας με τον Αφέντη Λόγο, μοναδικός, αψεγάδιαστος, ξένος από κείνον τον ξύλινο, κρύο, άσχημο, κακό και άτονο… πολιτικό λόγο…,(όπως τον λένε…,) συχνά βρισκόμαστε στο μεταφορικό του άρμα και από κει τον αφήνουμε να τρέξει και να βρεθεί στο τώρα, στα κανάλια με τις κινητές φιγούρες, τους ξύλινους και αποστροφικούς λόγους, με τους «βετεράνους-πολιτικούς» της δήωσης και της διαπλοκής, ανυπόφοροι για τους τηλεθεατές, όπου κατά τη διάρκεια των μεταξύ τους συγκρούσεων, πρυτανεύει ο άσχημος και κακός λόγος έτσι που μεταβάλλει τα διάφορα πάζλ σε εργαστήρια παραγωγής κομματικής-πολιτικής ρύπανσης. Μετά έχουν την απαίτηση να ψηφιστούν!! Ακόμα και κάποιοι νέοι πολιτευτές, που η κομματική μόλυνση δεν έχει περάσει ακόμα στα κόκαλά τους, μέσα στον ορυμαγδό των… αντιπαραθέσεων και στο ασφυκτικό μπλοκάρισμα των κομμάτων τους, θα συνθλιβούν.

«Και ο «δεξιός» και ο «αριστερός»… κομματάρχης και… σύντροφος όπου έχουν αναλώσει τα ανθρώπινα ιδανικά, θα προτάξουν απ’ τη μια τις μορφοποιημένες αμαρτίες τους σε «έργα», ζητώντας απ’ την άλλη την εμπιστοσύνη και συμπαράσταση των Πολιτών, την κοινωνική αλληλεγγύη, την έγκυρη ψήφο, την ανοχή και τη σιωπή. Και μέσα στο χάος των κοινωνικών αντιξοοτήτων και σκληρώσεων του ανθρωπίνου νου, έχουν πάρει θέση όλοι εκείνοι που «ενδιαφέρονται» για το καλό των Πολιτών και της Χώρας, εκτός των απλών ανθρώπων που δεν καταλαβαίνουν τα παζαρέματα και τις διαδικασίες. Απλοί άνθρωποι που «άνθρωποι» τους έχουν μεταβάλει σε κοκαλένιες χάντρες που να μπορούν να φτιάξουν ένα τεράστιο κομπολόι, να παίζουν μ’ αυτό και να μετρούν τους χτύπους του που φέρνουν ύπνο και νάρκη. Κι εκεί, στον τεχνικό κοινωνικό ύπνο, χτυπιέται και λιώνει η ελπίδα και η προσδοκία. Εκεί μένουν πλέον ελεύθεροι οι χαρακτηριστικοί ήχοι που ξεχύνονται στους αιθέρες σαν ουρές κομητών όπου και διαλύονται στην τριβή της συνήθειας και της λήθης…» (Τάδε έφη: «Οι «μεγάλοι» άνθρωποι, οι λαοί κι εμείς..! (Στους στοχασμούς του Δεκέμβρη 1998- Αφιέρωμα Β.Φ.)

Καημένη Ελλάδα! Έρμη Ελλάδα! Εμπορικό προϊόν σε έχουν καταντήσει οι… πολιτικοί σου πραματευτάδες, άγριοι του ευρωπαϊκού Νότου τούτη τη φορά, που σε κατάντησαν από αρχόντισσα και νοικοκυρά σε περιφερόμενη ζητιάνα, πρόσφυγα και φυγά. Εδώ φαίνεσαι κι εσύ· στον προεκλογικό αγώνα παντού υπάρχεις και μένεις σιωπηρή αφήνοντας τους κράχτες να μεταβάλλονται σε όρνια, να πέφτουν πάνω σου και να σε συνθλίβουν!!

Και ο πυρετός της προεκλογικής… μάχης, μένετε σαν αγκρισμένος ταύρος στις αρένες των συστημικών καναλιών, αφρίζει και μουγκρίζει έτοιμος να τρυπήσει με τα κέρατά του ό, τι βρει μπροστά του. Εδώ συνωστίζονται τα τζακοπαίδια. Παππούδες που ήταν πατεράδες, πατεράδες που ήτανε παιδιά, παιδιά που ήταν εγγόνια που έγιναν άντρες και όπως πάμε εάν και εφόσον ο άθλιος κύκλος των ονομάτων και των τζακιών συνεχίσει να επικρατεί, τα δισέγγονά τους θα έχουν τη σκυτάλη.

Από το ένα στρατόπεδο έχουμε υποψήφιους βουλευτές της ΝΔ, παιδιά των τζακιών, επαγγελματίες «πολιτικοί», που μέσα από το ψέμα «κερδίζουν» το ψωμί τους, εκείνο που ο έλληνας ψηφοφόρος της ΝΔ στερείται επειδή του το τρώνε τα τζάκια και το κόμμα του, αυτό που επί σαράντα χρόνια, ΚΑΤΕΣΤΡΕΨΕ την Ελλάδα. Με ασπίδα την ντροπή και «όπλο» το θράσος-χαρακτηριστικό των μέχρι χτες κομμάτων εξουσίας (ΠαΣΟΚ-ΝΔ) κρύβοντας τα σαραντάχρονα κακά και άσχημα τους, τα εναποθέτουν στον εφταμηνίτη Συριζαίο, μελλοντικό, όπως λέγεται, συνεταίρο, στον οποίο αντιπαρατίθενται σφόδρα. Πάντως το που θα αλλάξει ο καιρός δίνοντας τέλος στην κάψα είναι και αυτό επίτευγμα του Σύριζα!! Αυτό και όχι μόνο περνούν οι νουδούδες μέσα από τα συστημικά-υπηρέτες των ξένων κέντρων-κανάλια, μήνυμα ξετσίπωτης… αντιπαράθεσης προκειμένου να αρπάξουν την κουτάλα. Σκεφτείτε τους ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ βολευτές της ΝΔ, στην προκειμένη περίπτωση…, δυστυχώς, δεν είναι η μόνη…, και μετά, εσείς ψηφοφόροι που διαιωνίζεται την καταστροφή, πάτε, ψηφίστε τους και στη συνέχεια αναγνωρίστε ότι η πολυπρόσωπη κατάρα που λειτουργεί ως κατασταλτικός μηχανισμός-διώκτης αξιών της Χώρας, της δυστυχίας, της μιζέριας, ο εργοδότης είστε εσείς· οι απερίσκεπτοι ψηφοφόροι που αντί να μαυρίσετε αυτούς, μαυρίζετε την πατρίδα σας…

Απ’ την άλλη το αριστερό στρατόπεδο, με τα δικά του, τρωτά και άτρωτα στραπάτσα του, διαιωνίζεται επίσης σαν κατάρα, που όπως και να την κοιτάξεις έχει το ίδιο πρόσωπο. Η δαιμονοποίηση του μνημονίου δείχνει τον αριστερό-σοσιαλιστικό-κομμμουνιστικό εξοστρακισμό από το σύστημα. Η Ελλάδα στον γεωγραφικό αστερισμό «ΕΕ» είναι η μόνη Χώρα που διαθέτει δεκάδες αριστερών κομμάτων, που όσο και αν φαίνονται ασήμαντα ή ακίνδυνα δεν παύουν να αποτελούν μπάμπαλο στο μάτι των ευρωπαίων και γενικότερα των φασιστοσιωνιστών-Νέα Τάξη Πραγμάτων. Ο πολυδιάστατος-πολυκομματικός αριστερός πανσπερμισμός, εάν αυτή τη στιγμή που η Ελλάδα διανύει την τελευταία σημαδιακή ευκαιρία απόλυτης παράδοσή της στους βαρβάρους με όλα τα συνεπακόλουθα, δεν καταφέρει να ενωθεί ή τουλάχιστον δεν σταματήσει την μεταξύ τους ηλίθια και αντιδημοκρατική «αντιπαράθεση που αμή τι άλλο εξυπηρετεί την απέναντι μεριά και η δεξιά ξανά ανέβει στο σβέρκο, θα είναι η απόλυτη υπεύθυνη από τη μια και επί πλέον αυτή τη φορά θα περιοριστεί (αν όχι εξαφανιστεί) στο ελάχιστο … α λα ευρωπαϊκά!!

Παρεμπιπτόντως, σήμερα, 09-09-2015, στις οθόνες των… ελεύθερων σκεπτόμενων τηλεθεατών, θα παραταχθούν σε πλούσιο διαμορφωμένο χώρο της «δημόσιας» τηλεόρασης, που οι πολίτες-βλάκες πλερώνουν με επιβαλλόμενο αρπαχτικό -φασιστικό τρόπο, οι αρχηγοί των «πολιτικών» κομμάτων, -που μόνο πολιτικά κόμματα δεν είναι, αλλά «τορβάδες» με απύθμενα βάθη και με ανάκατο διαχρονικό περιεχόμενο, το οποίο χρησιμοποιούν σαν βορά στα πεινασμένα… πρόβατα προκειμένου να τα εξασφαλίζουν τη… σωτηρία από τα δόντια των λύκων!! Εκεί λοιπόν στο.. δημόσιο κανάλι θα παραταχθούν οι αρχηγοί των κομμάτων έχοντας απέναντί τους επώνυμοι επιβήτορες – συστημικούς δημοσιογραφίσκους των ΜΜΑποβλάκωσης που κρατούν τα ηνία της κάθε δυτικής-παγκοσμιοποιημένης πολιτείας και κατευθύνουν κόμματα και κυβερνήσεις και παράλληλα σαν ολετήρες πριν τη γενέσει ακόμα του εμβρύου, μπορούν και κατασπαράζουν τη νοημοσύνη του έτσι που μέσα από την εικόνα της τηλεόρασης εμφυτεύουν ή διαμορφώνουν τον πολίτη όπως τον γνωρίζουμε σήμερα.

Αυτή είναι η βραχυκυκλωμένη εικόνα ενός δράματος που οδεύει προς την τελική του εξέλιξη με τους «πολιτικούς» και τα εξανδραποδισμένα μουμουέ που διαδραματίζουν με τέλειο-προσιτό τηλεοπτικό καμουφλάζ τους ρόλους της ντροπής, της κοροϊδίας και της υποταγής…

Οι σαραντάχρονες μονοκομματικές κυβερνήσεις (ΠαΣΟΚ και ΝΔ) στην Ελλάδα παρήλθαν. Ο λαός τις πολέμησε με κάθε τρόπο και τις διέλυσε. Οποιοδήποτε κόμμα, σήμερα, στις εκλογές του Σεπτέμβρη του 2015, υποστηρίζει και επιδιώκει την επαναφορά του κομματικού σάπιου παρελθόντος και τον εγκλωβισμό του πλουραλισμού, προσδιορίζεται ως κόμμα αυταρχικό-φασιστικό και ως τέτοιο καταδικάζεται. Ο τάφος της Ελλάδας ανοίχτηκε από τον δικομματισμό-διπολισμό. Μένει μόνο η ταφόπλακα ή μια ανάσταση. Ψηφοφόροι μην την εμποδίζεται. Δεθείτε στις ελπίδες σας, κερώστε τα αφτιά σας και αφήστε την τηλεκομματική καταιγίδα να οργιάζει· κάποια στιγμή θα περάσει…

Τρίκαλα 09 του Σεπτέμβρη του 2015 με το καθοδόν προς τις κάλπες να αναδείξουμε τι, πολίτες;

.