Βάιος Φασούλας : Καθοδόν προς τις κάλπες του Σεπτέμβρη του 2015

fasulas vaios

Ο αριστερός ψηφοφόρος έχει κάθε λόγο να έχει αμφιβολίες, να μην εμπιστεύεται τίποτα και κανέναν και ακόμα να αμφιβάλει όταν σε κάθε του βήμα βλέπει την σκιά του να τον ακολουθεί, πότε να τον παρακολουθεί και άλλοτε να πέφτει πάνω του σαν μολυβένια σκιά, σκιά που εμπεριέχει αμφισβήτηση αν όντως πρόκειται για τη σκιά του…

Οι έλληνες μάθανε να χρησιμοποιούν ξένες λέξεις για να δείξουν πόσο… γλωσσομαθείς είναι, πόσο αχάριστοι και αγνώμονες είναι, πόσο ακοινώνητοι, αμόρφωτοι αλλά και εθισμένοι με την ξενομανία είναι, όταν με το παραμικρό ξενικό λόγω, φράση που θ’ ακούσουν ξεχνούν και υποτιμούν την ελληνική γλώσσα και την σφαγιάζουν σαν χασάπηδες αφαιρώντας πνεύμα και προσθέτοντας ύλη. Αυτό έγινε και τώρα· μας τρελάνανε. Εκεί λοιπόν που ήταν να προφέρουν την όμορφη λέξη «συζήτηση»…, άλλωστε ταίριαζε αυτές τις μέρες που διεξάγεται το μεγάλο… παζάρι, το τρίτο για το έτος 2015…, μας κολλάνε σαν μεταχειρισμένο έμπλαστρο το ξενόφερτο «Debate» και μας καρφώνουν στους καναπέδες και με αυτό να ξεψυχήσουμε ή να πάρουμε τους δρόμους.

Όνομα, λέξη κρύα σαν τον πάγο, δεν μπορεί να τη νιώσει ο έλληνας, όσο και μακάβρια η λειτουργία του… όταν επιδιώκει, το «Debate», να παγιδεύσει τους ψηφοφόρους, να τους γυψώσει και να τους δελεάσει προς την κατεύθυνση που το σύστημα αξιώνει, ενώ σαν δόλο προσφέρει την κουβέντα αιθεροβαμόνων αρχηγών κομμάτων, που ο γηγενής Έλλην της Ελλάδας -γνωστός και ως φραπεδάκιας-καναπεδάκιας, θα πρέπει να επιλέξει τον σοφότερο πρωθυπουργό που θα οδηγήσει την Ελλάδα στην απελευθέρωση της ζοφερής πραγματικότητας, στη σωτηρία και στην πρόοδο!! Όταν βρίσκεσαι αλυσοδεμένος στο δυσοίωνο άρμα των ΜΜΑποβλάκωσης, που στο διάβα τους καταστρέφουν όλη την ανθρωπότητα, ασφαλώς η λέξη «Debate» αποτελεί κερασάκι στην τούρτα της αθλιότητας και λειτουργεί σαν την κατάρα της αποβλάκωσης…

Πλήρη η τηλεοπτική αποβλάκωση των ψηφοφόρων από την αερολογία των δυο αρχηγών των σημερινών κομμάτων εξουσίας, ΝΔ και Σύριζα. Για το αποτέλεσμα του «Debate»- συνάντηση-συζήτηση αρχηγών, ακούστηκαν πολλές ερμηνείες και οι δίποδες εικόνες πολιτευτών των κομμάτων παρελαύνουν συνεχώς στις οθόνες ενώ στο διαδίκτυο γίνεται το σώσε. Πρώην βουλευτές που ανήκουν στον αστερισμό της γήινης εξουσίας = διαπλοκή, διαφθορά, κλέφτες, απατεώνες, λογής, λογής λαμόγια, που κατέστρεψαν την Ελλάδα, έχουν πάρει θέσεις μάχης στο μεγάλο παζάρι διεκδικώντας την ψήφο του έρμου, του δυστυχισμένου αλλά και του άθλιου ψηφοφόρου τους. Αρχηγοί πεθαμένων κομμάτων που προσπαθούν να τα ζωντανέψουν, νέα κόμματα που ζητούν ένα 10%!! αρκεί να μπούνε στη βουλή! Τι χαμηλά επίπεδα που πέφτουν οι αχυράνθρωποι προκειμένου να αρπάξουν την κουτάλα!

Και καλούμαστε εμείς σαν πρόβατα να τους ψηφίσουμε! Ε όχι!. Μη βάζετε τους πολίτες να συγκρουστούν με την κατάρα. Τη γνωρίζουν καλά· έχουν δέσει μεγάλα κομμάτια της ζωής τους μαζί της. Και κατάρα είναι το σύστημα= η διαπλοκή, η διαφθορά, οι κλέφτες, οι απατεώνες και τα λογής, λογής λαμόγια. Κατάρα είναι όλοι εκείνοι που έχουν σχέση ιδιαίτερα με τα τελευταία σαράντα χρόνια. Έμποροι, επαγγελματίες βολευτές, γυρολόγοι που θυμίζουν τους μαυραγορίτες της κατοχής, καιροσκόποι που πηδούν τα κόμματα το ένα μετά το άλλο, «καλλιτέχνες» και διάφοροι άλλοι κλόουν που γίνανε βολευτές, τοπικοί παράγοντες που ο ντόπιος καταναλωτής της ύλης τους ψήφισε και η κατάρα τους έχει το όνομα «σκάνδαλο» ατιμώρητο. Συνδικαλιστές, εργατοπατέρες και αγροτοπατέρες που γίνανε υπουργοί, διάφοροι άλλοι όναγροι και ανδράποδα που ο αφελής ψηφοφόρος τους έστειλε στο κοινοβούλιο και άλλοι, άλλοι πολλοί που περάσανε, κάτσανε στις καρέκλες και κατ’ επέκταση στο σβέρκο, συνθέτουν το πάζλ της ελληνικής… πολιτικής, της χειρότερης της υφηλίου και τώρα ζητούν την επανεκλογή τους κι έναν δυνατό πρωθυπουργό!!.

Έτσι φτάσαμε ξανά στην πόλωση, στο σημείο μηδέν, που λέγεται διπολισμός. Οι εκλογές του Σεπτέμβρη του 2015 θέλουν πρωθυπουργό να φέρει την Ελλάδα στο φως. Σαράντα χρόνια σκοτάδι τώρα φιλοτιμήθηκαν εκεί στη ΝΔ να φέρουν φως! Τι μεγάλη κοροϊδία θεέ μου! Τι θεαθήναι! Πόσο αντέχουν ακόμα οι έλληνες γηγενείς να κοροϊδεύονται!

«Ο τάφος της Ελλάδας… γράφαμε πρόσφατα… ανοίχτηκε από τον δικομματισμό-διπολισμό. Μένει μόνο η ταφόπλακα ή μια ανάσταση. Ψηφοφόροι μην την εμποδίζεται. Δεθείτε στις ελπίδες σας, κερώστε τα αφτιά σας και αφήστε την τηλεκομματική καταιγίδα να οργιάζει· κάποια στιγμή θα περάσει…»

Η διαπλοκή, η διαφθορά, οι κλέφτες, οι απατεώνες και λογής, λογής λαμόγια, που κατέστρεψαν την Ελλάδα, για να εξαρθρωθούν χρειάζεται ανατροπή της εξουσίας. Οι κυβερνήσεις με τα επιτελεία τους έρχονται και παρέρχονται και το έργο που αφήνουν πίσω τους είναι πιο χειρότερο από τις προηγούμενες κυβερνήσεις. Οι προσπάθειες τους…, αν γίνονται κάποιες…, διαλύονται αν τολμήσουν να αντιπαρατεθούν με την εξουσία και ακόμα χειρότερα απορροφούνται από το σύστημα.

Οι δυνάμεις που αντιστέκονται και πολεμούν το σύστημα είναι ελάχιστες και δεν μπορούν να φέρουν αποτέλεσμα και επιπλέον ο ταξικός τους αντίπαλος δεν είναι ούτε τα «πολιτικά» κόμματα ούτε και το ίδιο το σύστημα…, σύστημα που παραμένει διαχρονικός θεατής και διώκτης της δημοκρατίας…, αλλά η ίδια πολυδιασπασμένη αριστερά, όπως τη γνωρίζουμε δεκαετίες τώρα. Ανατροπή της εξουσίας θέλουμε και εξουσία είναι αυτή που προαναφέραμε. Όμως οι κυβερνήσεις μπλοκάρουν την ανατροπή της και η αριστερά την μπλοκάρει με το δικό της πολυδιάστατο τρόπο.

Δεκάδες χρόνια τώρα μαζί με μύριους πολίτες ενάντια στο διπολισμό, όπως ενάντια ήταν και η αριστερά. Σήμερα, η αριστερά του Σύριζα, διεκδικεί τη μονοκρατορία, δηλαδή μία κυβέρνηση μονοκομματική! Ας είναι προσεχτικοί οι ψηφοφόροι στις επιλογές τους. Ιδιαίτερα αυτό τον καιρό οι μονοκομματικές κυβερνήσεις εξυπηρετούν απόλυτα την «Παγκόσμια κυβέρνηση» ή τη Νέα Τάξη Πραγμάτων ή την «Παγκοσμιοποίηση» ή την Pax Amerikana ή το φασιστοσιωνιστικό καθεστώς ή όπως αλλιώς θέλουμε το λέμε. Ούτε μονοκομματική κυβέρνηση αλλά ούτε ψήφο σε κόμματα-νεκροθάφτες-λαμόγια-τζάκια που έχουν δοκιμαστεί και παρά την οδυνηρή αποτυχία τους, η ξετσιπωσιά τους δεν περιγράφεται. Αυτή την ριμάδα την κουτάλα…, πλαισιωμένη με μεταξωτές κορδέλες, φρου-φρου όμοια με εκείνα που φορά μια πόρνη του δρόμου, δεν μπόρεσε, δεν θέλησε, δεν τόλμησε, αδιαφόρησε να την περιορίσει ούτε η εφταμηνίτικη συγκυβέρνηση στο ελάχιστο. Σκεφτείτε μια επαναφορά του διπολισμού στις μέρες μας μάλιστα από αριστερή κυβέρνηση. Φτάσαμε στο σημείο οι επιλογές μας να είναι πλέον δικές μας. Ναι, δικές μας! Δηλαδή επιλέγουμε κόμμα ή συνείδηση…

Ο αριστερός ψηφοφόρος έχει κάθε λόγο να έχει αμφιβολίες, να μην εμπιστεύεται τίποτα και κανέναν και ακόμα να αμφιβάλει όταν σε κάθε του βήμα βλέπει την σκιά του να τον ακολουθεί, πότε να τον παρακολουθεί και άλλοτε να πέφτει πάνω του σαν μολυβένια σκιά, σκιά που εμπεριέχει αμφισβήτηση αν όντως πρόκειται για τη σκιά του… Μην απομακρύνεστε από τη σκιά σας και μη την προκαλείτε…

«Ε.Ε.» Ελλάδα, Τρίκαλα, Σεπτέμβρης 09 2015

.