Β. Τάσιος: Το υγειονομικό προσωπικό δίνει καθημερινά σκληρή μάχη παρά την οριακή λειτουργία των νοσοκομείων

Στην εκπομπή ΡΑΔΙΟ ΖΥΓΟΣτάθμιση του δημοσιογράφου Δημήτρη Παδιού στον FM 100 Ράδιο Ζυγός, μίλησε το πρωί του Σαββάτου ο επανεκλεγείς Πρόεδρος της Ένωσης Νοσοκομειακών γιατρών και Κέντρων Υγείας (Ε.Ι.Ν.Κ.Υ) Νομού Τρικάλων Βάϊος Τάσιος, για την κατάσταση που επικρατεί στο σύστημα υγείας με την πανδημία και για τα αιτήματα που έχει ο κλάδος και ζητούν άμεσες λύσεις από την πολιτεία.

Όπως είπε ο κ. Τάσιος «Όλο το υγειονομικό προσωπικό από την αρχή της πανδημίας εδώ και δύο χρόνια, δίνει καθημερινά μια σκληρή μάχη για να κρατηθεί όρθιο το σύστημα υγείας και να υπάρχει η καλύτερη δυνατή υγειονομική φροντίδα στους ασθενείς, παρά την οριακή σχεδόν λειτουργία του νοσοκομείου Τρικάλων, αλλά και όλων των νοσοκομείων σε όλη την επικράτεια. Πολλές φόρες κάτω από δύσκολες και αντίξοες συνθήκες, με την υποστελέχωση των νοσηλευτικών ιδρυμάτων, όλο το προσωπικό παρά την σωρευμένη κούραση από τις συνεχείς και πολυήμερες εφημερίες, δίνει τον καλύτερο εαυτό του για να σωθούν ανθρώπινες ζωές. Εμείς ως Ένωση νοσοκομειακών γιατρών διεκδικούμε μαζικές προσλήψεις άμεσα στο χώρο της υγείας, μονιμοποίηση όλου του προσωπικού που εργάζεται με συμβάσεις, να δοθεί το επίδομα ανθυγιεινής εργασίες σε όλους τους υγειονομικούς, άμεση πληρωμή των δεδουλευμένων από τις υπερωρίες, άμεση επιστροφή στις θέσεις του του προσωπικού που βγήκε σε αναστολή εργασίας λόγω μη εμβολιασμού και μια σειρά άλλα αιτήματα, που παλεύουμε από την αρχή της πανδημίας να ικανοποιηθούν». 

Ο Πρόεδρος της Ένωσης Νοσοκομειακών γιατρών και Κέντρων Υγείας (Ε.Ι.Ν.Κ.Υ) Νομού Τρικάλων Βάϊος Τάσιος τέλος, κάλεσε μέσω της εκπομπής όλους τους υγειονομικούς του νομού Τρικάλων να πλαισιώσουν και να συμμετάσχουν στην προγραμματισμένη απεργιακή κινητοποίηση την επόμενη Τέταρτη 23 Φεβρουαρίου, που θα γίνει στον αύλειο χώρο του Γενικού Νοσοκομείου Τρικάλων, μπροστά από το ΤΕΠ.