Τυρόπιτα με γιαούρτι και πιπεριές

Υλικά συνταγής

  • 250 γρ. (1¼ φλιτζ. τσαγιού) βούτυρο
  • 200 γρ. γιαούρτι
  • 1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
  • 500-600 γρ. (4-5 φλιτζ. τσαγιού) αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 500 γρ. φέτα θρυμματισμένη
  • 2 αυγά
  • 100 γρ. (1 φλιτζ. τσαγιού) τριμμένο κεφαλοτύρι
  • 4 κόκκινες πιπεριές κομμένες σε κύβους
  • σουσάμι για το πασπάλισμα

Εκτέλεση συνταγής

  1. Ανακατεύετε το βούτυρο με το γιαούρτι, προσθέτετε το αλεύρι και το μπέικιν και συνεχίζετε το ζύμωμα μέχρι να γίνει η ζύμη μαλακιά. Τη χωρίζετε σε 2 μπάλες και την πλάθετε σε 2 φύλλα.
  2. Σε ένα μπολ βάζετε τα αυγά ελαφρώς χτυπημένα, την πιπεριά και τα τυριά και ανακατεύετε.
  3. Σε βουτυρωμένο ταψί ή πυρέξ τοποθετείτε το ένα φύλλο ζύμης, απλώνετε τη γέμιση και κλείνετε με το δεύτερο φύλλο. Πασπαλίζετε με σουσάμι. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C (στον αέρα) για 35-40 λεπτά.

Συμβουλή

Τη λαχταριστή συνταγή του ανακαλύψαμε στο συνταγότοπο ΓΙΩΤΗΣ www.sintages-jotis.gr όπου βρήκαμε δεκάδες ακόμη ενδιαφέρουσες συνταγές.

icookgreek.gr