Τρώτε σοκολάτα όλες τις μέρες του Πάσχα και χάστε κιλά με πέντε απλά βήματα!

Το Πάσχα είναι προ των Πυλών και οι πειρασμοί είναι πολλοί -Αν θέλετε να τρώτε άφοβα τα αγαπημένα σας πασχαλινά σοκολατένια αβγά και παράλληλα, να αγοράσετε το φόρεμα που πάντα θέλατε, ένα νούμερο μικρότερο, υπάρχει τρόπος

Για τους περισσότερους από εμάς οι ημέρες του Πάσχα συνοδεύονται με μικρές ή μεγάλες γαστριμαργικές ατασθαλίες, που βάζουν τις δίαιτες ή έστω, τους κανόνες διατροφής, στο περιθώριο. Τα σοκολατένια αβγά είναι αληθινός πειρασμός και βρίσκονται παντού, όσο και να θέλει κανείς να αντισταθεί είναι δύσκολο να πει όχι στην τερψιλαρύγγια απόλαυση ενός σοκολατένιου αβγού.

Όμως, μια νέα έρευνα που έρχεται από τις ΗΠΑ, βάζει τέλος στις τύψεις επειδή καταναλώσαμε λίγη σοκολάτα, αφού υποστηρίζει ότι η σοκολάτα μας βοηθά να διατηρούμε την σιλουέτα μας κομψή! Σύμφωνα με την έρευνα, όσοι καταναλώνουν συχνά σοκολάτα έχουν λιγότερο σωματικό λίπος επειδή, αν και περιέχει αρκετές θερμίδες, σε σύγκριση με άλλα τρόφιμα, ενεργοποιεί τον μεταβολισμό του οργανισμού μας, ώστε να αυξάνει τις καύσεις.

Αυτός είναι ένας από τους λόγους για τους οποίους η σοκολάτα θεωρείται superfood, αλλά δεν είναι ο μόνος. Άλλη έρευνα έχει καταδείξει ότι ο «γλυκός πειρασμός» κάνει καλό στην καρδιά, αποτρέπει τα εγκεφαλικά και τον διαβήτη τύπου 2 ενώ παράλληλα, φροντίζει να έχουμε νεανική επιδερμίδα.

Τα φλαβονοειδή, που  έχουν χαρακτηριστεί «ισχυρά φάρμακα της φύσης», περιέχονται στους κόκκους του κακάο από το οποίο παρασκευάζεται η σοκολάτα και είναι αυτά που την κάνουν «ακαταμάχητη» ενώ η μαύρη σοκολάτα, με 40% περισσότερο κακάο από τα άλλα είδη σοκολάτας, είναι φανερό ότι είναι η πιο ωφέλιμη.

Αν θέλετε να χάσετε βάρος και έχοντας υπόψη την ρήση «παν μέτρον άριστον» και για την κατανάλωση της σοκολάτας, σε μια δίαιτα με πρόσληψη 1.300 θερμίδες την ημέρα, λίγη σοκολάτα μετά το μεσημεριανό και το βραδινό σας γεύμα θα βοηθήσει στην καλύτερη λειτουργία του μεταβολισμού σας και έτσι, θα χάσετε ευκολότερα κιλά.

Για καλύτερα αποτελέσματα ακολουθείστε πέντε απλά βήματα:

1. Απολαύστε ένα πρωινό με πολλές πρωτεΐνες.

2. Τρώτε την σοκολάτα ως γλυκό μετά το φαγητό και όχι ως σνακ. Αυτό θα σας βοηθήσει να χάνετε 300 θερμίδες την ημέρα.

3. Κάντε μικρότερο ένα από τα τρία γεύματα της ημέρας. Για παράδειγμα, το μεσημεριανό σας θα μπορούσε να περιέχει μια σαλάτα με άπαχα πρωτεϊνούχα υλικά.

4. Βάλτε την κίνηση στη ζωή σας. Με δεδομένο ότι το Πάσχα θα έχετε περισσότερο ελεύθερο χρόνο, γυμναστείτε ή περπατήστε, 100 λεπτά γρήγορο περπάτημα την ημέρα, μεταφράζεται σε απώλεια περίπου 600 θερμίδων.

5. Ελέξτε την ποσότητα της σοκολάτας που καταναλώνετε. Να θυμάστε πάντα ότι ένα μέτριου μεγέθους σοκολατένιο κουνέλι περιέχει 600 θερμίδες.

protothema